Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Luhukay:”Gelijkspel is terecht voor beide clubs”

Na het 1-1 gelijkspel van onze Kiezkickers tegen Arminia Bielefeld, waren de twee hoofdcoaches Jos Luhukay en Uwe Neuhaus het beide eens. Het was een zwaar bevochten punt. Terwijl Neuhaus niet “100% tevreden” kon zijn, was Luhukay blij dat zijn team zich terug vocht na een zwakke eerste helft en zo het punt verdiend had.

“Mijn team heeft zich van de eerste tot de laatste minuut ongelofelijk veel voorgenomen, ze hebben veel passie getoond, maar als je vroeg ongelukkig op achterstand komt, moet je dat eerst van je afschudden. Dat is niet gemakkelijk als je in een negatieve situatie steekt. We hebben in de eerste helft in balbezit te weinig gedaan en we hadden te snel en te gemakkelijk balverlies. In de eerste helft hadden hadden we alle moeite om de controle te krijgen. Bielefeld liet de bal zeer goed circuleren en heeft met Klos een zeer goede centrale aanvaller, die de ballen steeds opnieuw vasthield en aflegde. Ze hadden de kansen om een tweede of derde doelpunt te scoren, “zei hoofdcoach Jos Luhukay, terugkijkend op de eerste 45 minuten.

De snelle gelijkmaker na de rust hielp zijn team, zoals onze hoofdcoach zei: “Dit is heeft het team vleugels gegeven, de fans stonden weer volledig achter het team en tot op het einde was het spannend. Het gelijkspel is terecht voor beide clubs. Bielefeld had het voordeel in de eerste helft en in de tweede helft waren wij het betere team dat alles probeerde om het tweede doelpunt te maken en de drie punten thuis te houden. ”

Voor de wedstrijd besliste de technische staf onder leiding van Luhukay om met Christopher Buchtmann op de plaats van Marvin Knoll uit te spelen, die kwam na de pauze alsnog en bereidde de gelijkmaker voor. Luhukay legde de beslissing uit om een meer offensievere speler te plaatsen op de dubbele-zes naast Johannes Flum: “We wilden meer diepte naar voren krijgen. Buchti moest als vijfde meer steun in de aanval geven en voor diepte zorgen. Ik heb dit met Marvin besproken, hij was teleurgesteld, maar ik heb hem gezegd dat we hem vandaag nog nodig hadden, respect hoe hij de teleurstelling in karakter vertaalde. ”

Bielefeld-trainer Uwe Neuhaus was niet “100% tevreden” met wat zijn ploeg de afgelopen 90 minuten had getoond. Hij keek tevreden terug op de eerste helft van zijn team: “We hadden een heel goede eerste helft, waar we vroeg op voorsprong kwamen en alles onder controle hadden, in de laatste 20 minuten van de eerste helft hadden we de wedstrijd moeten beslissen. We waren altijd gevaarlijk op weg naar het doel, braken vaak door via de vleugels, maar slaagden er niet in om de voorzet bij een eigen man te krijgen en de bal in het doel te krijgen. ”

Neuhaus maakte duidelijk dat het 90 minuten niet kon duren en keek terug naar de tweede helft: “St. Pauli had gewisseld en omgesteld en we hadden veel meer problemen.” In de eerste twee situaties kon ik dat een beetje vaststellen. We waren niet 100 procent bereid om risico’s te nemen, wat onze speelstijl bepaald, we speelde te veel lange ballen en hadden veel balverlies. St. Pauli scoorde al vroeg de gelijkmaker en er was weer terug een wedstrijd, beide teams hadden de winnende treffer kunnen maken, 1-1 is een redelijk resultaat. ”

Bron: www.fcstpauli.com