Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:” De ploeg kan meteen tonen wat in hun steekt”

Het ging snel. Na de bekendmaking van het aantrekken van Jos Luhukay als de nieuwe hoofdtrainer van de Boys in Bruin op woensdag 10 april 2019 werd de Nederlander op donderdag 11 april voorgesteld en hij gaf gedetailleerde informatie over zijn inzet voor FC St. Pauli en de wedstrijd op zondag 14 april 2019 tegen de DSC Arminia Bielefeld.

Kort na de eerste training met zijn nieuwe team, sprak onze nieuwe hoofdcoach over zijn start bij FC St. Pauli. “In het voetbal kan van tijd tot tijd erg snel gaan en voetbal is op dit punt vaak onvoorspelbaar”, zei Luhukay bij de start. “Ik ben blij dat ik hier nu ben, dus toen het verzoek kwam, heb ik er een dag over nagedacht en toen ingestemd, omdat deze opdracht fantastisch en opwindend is”, vervolgde Luhukay. De eerste stappen zijn duidelijk voor de 55-jarige. Het gaat er nu om het team, het coachingsteam en het team snel te leren kennen. Dit was al gebeurd op het trainingsveld en de nieuwe coach was enthousiast over de uitstraling van zijn team. “Het is belangrijk om dit op zondag mee te nemen naar het wedstrijd,” eiste hij.

In de komende ontmoetingen heeft Jos Luhukay één bijzondere prioriteit. “Het is belangrijk dat we in de laatste paar wedstrijden ons goed presenteren, zodat we ons de binding met onze supporters kunnen herstellen. Deze connectie hebben we nodig voor succes,” zei hij. Tegelijkertijd herinnerde Luhukay aan de eerste ronde van het huidige seizoen. “Ik was ander de indruk van de prestaties van de jongens in de eerste helft van het seizoen.” Om dit terug te herwinnen, moet het team met vertrouwen collectief presteren. Hier wil de trainer in voorgaan. “Ik wil dagelijks uitstralen wat hier wordt verwacht: succesvol zijn met FC St. Pauli.”

Wat personeel betreft, zal er niets veranderen met Jos Luhukay in het coachingsteam. “Ik ken Markus Gellhaus erg goed. We hebben tien jaar met succes samengewerkt. Ik kijk ernaar uit om opnieuw samen te werken. En André Trulsen ken ik al. We hebben op een coaching cursus elkaar leren kennen,” legde hij uit met betrekking tot de persoonlijke samenwerking. Ook bij het team van Boys in Bruin wacht hem met Marvin Knoll en Sami Allagui 2 oude bekenden uit zijn tijd bij Hertha BSC. Dit alles maakt het gemakkelijker voor hem om zich te vestigen, maar voor Luhukay is het duidelijk dat er uiteindelijk maar één ding telt. “Overwinningen zijn het beste medicijn.”

Kijkend naar zondag keek Luhukay uit naar zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer in de Brown-White. “Natuurlijk is dit een speciale sfeer, voor die momenten voetbal je, met Bielefeld komt een sterk team naar ons toe. Arminia speelt een sterke tweede ronde. Uwe Neuhaus levert uitstekend werk. De DSC heeft veel vertrouwen, een goede structuur en stabiliteit. De wedstrijd is een heerlijke klus voor mijn team omdat het kan laten zien waaruit het is gemaakt, “besloot hij.

Bron: www.fcstpauli.com