Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Göttlich: Met moed de supporters terug winnen

Op donderdag 11 april 2019 presenteerde FC St. Pauli zijn nieuwe hoofdcoach Jos Luhukay via een persconferentie in het Millerntor Stadion. President Oke Göttlich en onze commercieel directeur en interim-sportdirecteur Andreas Rettig spraken uitgebreid over de huidige sportsituatie. 

Voor president Oke Göttlich was in het begin één ding erg belangrijk: “Ik zou graag Uwe Stöver en Markus Kauczinski willen bedanken. Het was niet makkelijk voor ons om deze beslissing te nemen. Beiden hebben deze – voor hun persoonlijk moeilijke – beslissing zeer professioneel opgenomen. Uwe en Markus hebben de club vorig seizoen door een moeilijk periode gevoerd en de club gestuurd naar kalm water, ik wens hen het allerbeste in hun verdere toekomst, “zei de president.

Tegelijkertijd was de ontwikkeling in de afgelopen maanden niet zo geweest dat de volgende ambitieuze fase van ontwikkeling kon worden bereikt, aldus de 43-jarige, in het licht van de recente optredens van de Boys in Brown. “Er heerst een lethargische sfeer in en rond de club alsof we in de degradatie zone spelen. Deze discussie lijkt belangrijker dan alles wat er gebeurt op het veld. Het basis vertrouwen ontbrak, en dat is het belangrijkste reden om succesvol te zijn “, vervolgt hij.

Met betrekking tot de aankomende wedstrijden gaat het er nu om neven zaken weg te filteren en alleen te focussen op de prestaties op het veld. “We mogen geen steun van onze fans verwachten, die moeten we met moed afdwingen. We zijn blij dat we met het aantrekken van Jos Luhukay als coach en Andreas Rettig als sportief directeur ons kunnen concentreren op positieve prestaties en resultaten”, aldus Göttlich . ” We willen een situatie creëren die wordt gevormd door het winnen van games in plaats van het niet te willen verliezen van wedstrijden.”

Aan het slot van zijn verklaring benadrukte Göttlich verder dat FC St. Pauli voor ontwikkeling koos in haar beslissing tussen continuïteit en ontwikkeling. “Anders kun je niet sportief succesvol zijn,” zei Göttlich, die Andreas Rettig op dezelfde manier bedankte voor zijn bereidheid om te helpen.

Voordat de aangesproken Rettig zijn mening gaf over de huidige situatie en zijn rol voor de komende weken, onderstreepte hij de waardering voor zijn voormalige collega Uwe Stöver. “Hij is een geweldige collega en dergelijke beslissingen doen altijd pijn,” zei Rettig, die nu nauw samenwerkt met coach Jos Luhukay in zijn rol als sportdirecteur. ” Jos vroeg me vanmorgen om 7 uur om naar het hotel te komen. Ik heb gemerkt dat de klok nu een beetje anders tikt. Maar ik hoop dat niet een permanente toestand is,” zei hij met een knipoog in de richting van Luhukay.

Wat betreft zijn taken, gaat het de 55-jarige nu de overgang  te leiden. “De dingen zijn ook dankzij het goede werk van Uwe Stöver in goede banen. We hebben geen wit papier voor ons en de ploeg steunt op zijn pilaren. Hoe het verder gaat wordt afgehandeld door de nieuwe ploegleider en onze hoofdtrainer Jos Luhukay. Ik help hier en willen niet meer doen dan Jos en het team over de rest van het seizoen te ondersteunen.Het gaat hier over een ​​soepele overgang, “concludeerde Andreas Rettig.

Bron: www.fcstpauli.com