Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP ontslaat Uwe Stöver en Markus Kauczinski

De verantwoordelijke van FC St. Pauli hebben gereageerd op de sportieve ontwikkelingen van de afgelopen weken door sportdirecteur Uwe Stöver en hoofdtrainer Markus Kauczinski met onmiddellijke te ontslaan. Dat was het resultaat van discussies tussen de Raad van Commissarissen en het bestuur dinsdagavond laat. De beslissing werd woensdagochtend bekend gemaakt aan Uwe Stöver en Markus Kauczinski. Vóór de start van de ochtend training werd het team en het technische staf ook geïnformeerd over de beslissing.

“We hebben deze beslissing genomen niet licht genomen, juist omdat we persoonlijk waarde hechten aan Uwe en Markus. Maar voor FC St. Pauli zijn wij van mening dat deze stap noodzakelijk is om het seizoen sportief succesvol te beëindigen en de weg vrijmaken voor het nieuwe seizoen “, zei president Oke Göttlich over de beslissing.

“Natuurlijk had ik graag willen blijven samenwerken, maar er waren verschillende opvattingen in de verdere loop van actie en oriëntatie – die moet ik respecteren – maar ik wens de club het allerbeste voor de toekomst”, zei Uwe Stöver.

De opvolger van Markus Kauczinski is de Nederlander Jos Luhukay (55), deze werkte laatst in Engeland bij Sheffield Wednesday. In Duitsland werkte hij als hoofdtrainer onder meer bij VfB Stuttgart, Hertha BSC, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en SC Paderborn. Tijdens zijn passages als hoofdtrainer slaagde hij met Hertha BSC, Borussia Mönchengladbach en FC Augsburg de promotie naar de Bundesliga, als assistent-coach lukte dit hem met 1. FC Köln zelfs twee keer. De functie van sporteve chef wordt uitgedaan doorr commercieel directeur Andreas Rettig op interim basis tot het einde van het seizoen.

De nieuwe sportvertegenwoordigers zullen op donderdag 11 april gezamelijk worden gepresenteerd en zullen samen met president Oke Göttlich commentaar geven op de huidige sportieve toestand op een persconferentie in het Millerntor Stadion om 15.00 uur.

De trainingssessie op woensdagochtend 10 april 2019 werd geleid door assistent-coaches Markus Gellhaus en André Trulsen. De middagtraining is weg gevallen.

Bron: www.fcstpauli.com