Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”Alleen gezamenlijk zullen we er uitkomen”

Na de bittere 1: 2 nederlaag bij Holstein Kiel nam Markus Kauczinski  – op zondag 7 april 2019 – in gesprek met de Hamburgse pers uitvoerig de tijd om niet alleen om terug te kijken naar de wedstrijd van gisteren, maar ook over de huidige sportieve situatie.

Na een goede trainingsweek moest Kauczinski al bij de aftrap van de wedstrijd in het Kiel vaststellen: “We hebben het goede gevoel van de week meegenomen, maar bij het betreden van het veld was het meteen weg.” Zijn team had een ​​goed halfuur nodig om in de wedstrijd te komen. Onze hoofdcoach noemde de redenen: “We waren meteen van streek en raakten de ballen veel te snel kwijt, er waren veel situaties waarin we de tijd en ruimte hadden om te draaien, maar we te hectisch werden en de ballen meteen afgaven. Dan moeten we meer zelfvertrouwen hebben en meer gemoedsrust vinden: onder druk was de bal te vaak en te snel weg, ons spel werd te vaak onderbroken. ” Hoewel zijn team met een voorsprong en één man meer aan de tweede helft  was begonnen, stond op het einde van de wedstrijd een bittere 2-1 in de boeken. “We hebben de wedstrijd naar onze kant gebracht, maar met een paar fouten en een één-twee stoot kon Kiel het spel omdraaien, en toen moesten we terugkomen en eindigden met een hoop dikke kansen waar je het gevoel hebt dat er tenminste één kans binnen moest,”zegt Kauczinski.

Zonder punten – maar met een geblesseerde Waldemar Sobota – keerden onze Kiezkickers terug uit Kiel. De aanvallende vleugelspeler was op het einde van de wedstrijd door zijn enkel gegaan. “Waldi heeft nog doorgespeeld, maar het ziet er niet goed uit. Een MRI-scan zal volgen, maar hij zal uitvallen met een kruisbandletsel. Of ze gerokken zijn of gescheurd zijn maakt voor de uitvaltijd niets uit. Wij zijn van mening dat hij de komende vier tot vijf weken niet beschikbaar zal zijn “zei Kauczinski.

Een ander thema was de inzet van Jeremy Dudziak en het voor de wedstrijd – door FCSP fans – getoonde spandoek over zijn overgang naar de “rode broeken”. In een reactie over deze beslissing gaf onze hoofdcoach mee: “We hebben net voor de wedstrijd nog met Jerry gesproken, het team heeft hem nog moed ingesproken. Maar ik geloof dat dat hem niet koud heeft gelaten.” Dudziak zijn inzet vanuit het sportief perspectief legde Kauczinski  als volgt uit: “Ik had besloten voor de meer offensieve variant en heb hem opgesteld, want hij verdiende het omwille van een goede training week. Jerry zou met zijn bal zekerheid en zijn dribbels het spel naar voor moeten stuwen..” In vergelijking met de andere Kiezkicker was Dudziak niet “op noch tegengevallen” aldus Kauczinski.

Voordat onze jongens in Brown op zondagochtend het oefenterrein betraden, was er nog een langere discussie met het team en het complete team. “We hebben dingen besproken om manieren te vinden om om te gaan met wat er gisteren is gebeurd. In Kiel hebben we ons niet goed gepresenteerd. Samen met de voorgaande prestaties bevinden we ons in een situatie waarin we te samen uit willen en moeten. De teneur was dat we ver verwijderd zijn van wat we kunnen en reeds hebben gedaan met thema’s zoals lichaamstaal, charisma en de manier waarop we voetballen, “zei onze hoofdcoach. De bijeenkomst richtte zich ook op de rest van het seizoen: “Er valt dit seizoen nog van alles te behalen. Iedere plaats die we kunnen stijgen, wil ik aan het einde van het seizoen ook hebben. We willen een manier vinden om de laatste zes wedstrijden beter voetbal te laten spelen en opnieuw succesvol te zijn. We moeten onszelf anders en beter presenteren als een team van FC St. Pauli. ”

Onze hoofdcoach voegde er aan toe: “De vraag is: Hoe staan we opnieuw recht? Wij hebben de afgelopen tijd vaak op ons gezicht gehad en we merken dat het is niet zo makkelijk is om er uit te komen. Elke fout trekt je opnieuw naar beneden. We moeten robuuster worden. Beter voetbal begint met zelfbewustzijn en daarvoor moeten we elkaar helpen. Het zelfbeeld om dit van zich vast schudden heeft niet iedereen, we moeten samenspannen.  De omslag moet van hun komen. Het voetbal komt met zelfvertrouwen. Is dat er niet, dan moet je elkaar helpen. Niets komt vanzelf. Het is de opdracht van ons allen om samen op te staan ​​en opnieuw dat gevoel te zoeken. Het bewustzijn de moed niet te laten zakken ontbreekt momenteel. De trots en de woede om zich daar tegen te verzetten, dat moeten we snel terugvinden. ”

In de dagelijkse praktijk zullen er onmiddellijk veranderingen zijn. “We zullen de trainingsdagen opnieuw verlengen, zoals we vorig seizoen deden in de degradatiestrijd”, zei onze hoofdcoach en voegde eraan toe: “Dinsdag zal vrij bezichtbaar blijven, wat ook belangrijk is voor iedereen om naar buiten te komen en zijn gedachten te ventileren. Als coach kan ik impulsen geven, aan de  spelers om deze op te nemen, te beleven en uit te dragen. Het team moet nadenken hoe ze dichter bij elkaar kunnen komen. ”

Bron: www.fcstpauli.com