Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Duel van de achtervolgers in Kiel: Kiezkickers willen vanboven blijven

Voor zowel onze FC St. Pauli als Holstein Kiel liep maart niet zoals gewenst. Hoewel onze Kiezkickers maar vier van de twaalf mogelijke punten wisten te behalen,behaalde Kiel zelfs maar drie punten. Op zaterdag 6 april 2019 13u00 uur gaat het in het Nordduell voor beide teams erom om in april succesvol te starten en de afstand op de eerste 3 niet groter te laten worden.

“We moeten er mee leven, het zien als een opwaartse trend en verder te gaan,” verklaarde Markus Kauczinski na het doelpuntloos gelijkspel tegen MSV Duisburg in de voorafgaande week. Met het oog op de eerdere optredens hadden zijn protégés het beter gedaan en “een stap vooruit gezet”. De verhoopte winnende treffer wisten onze Boys in Brown niet te maken, maar uiteindelijk stond na acht doelpunten in twee wedstrijden tenminste terug de nul.

Het goede defensieve werk zal op zaterdag nodig zijn in Kiel, want onze Kiezkickers krijgen te maken met de op twee na beste offensief in de competitie, alleen Keulen en Paderborn juichten nog vaker. Naast opnieuw geconcentreerde verdedigingswerk, moeten ze ook offensief meer aan boord leggen. Zowel in de derby, in Sandhausen en tegen Duisburg bleef in het lopende seizoen vaak zeer effectieve Kiezkickers zonder doelpunt.

Slechts één punt uit drie wedstrijden voor onze FCSP, slechts drie punten voor de Kiel in de laatste vier wedstrijden. Verloren ze slechts vier wedstrijden in de eerste 23 speeldagen, in maart verloren ze drie van de vier wedstrijden. 0-2 tegen Union Berlin, 3-2 in Darmstadt 98 en meest recentelijk met 4-0 in Keulen. Alleen de tussentijdse 5-1 thuisoverwinning tegen Aue zorgde voor een goed humeur bij de ooievaars, die van de vierde naar de zevende plaats gleden, de voorsprong op het derde geplaatste Berlijn, dat in maart zes punten was is nu vijf punten.

Niet vijf, maar drie punten is de afstand van onze jongens in Brown op Union Berlin. En dus willen onze Kiezkickers het Nordduell noodzakelijkerwijs voor hun beslissen. Een spannend wedstrijd in Kiel is gegarandeerd. Het Kauczinski-team wil opnieuw verdedigend compact worden en offensief niet alleen meer vastberadenheid tonen maar ook een hogere efficiëntie op het gazon brengen. Als de buitenhuis sterke Kiezkickers aan de fjord er inslagen de zevende overwinning buitenhuis te behalen, staan onze Brown-White op punten gelijk met Union die zondag (7.4.) in Dresden spelen.

Alle FCSP-fans die onze Kiezkicker in Kiel ondersteunen, zullen nuttige en belangrijke informatie vinden op de startpagina van Fan Shop St. Pauli .

Bron: www.fcspauli.com