Mannen FCSPWeetjes over volgende tegenstander Holstein Kiel

3 april 2019by FCSP Belgium
vb-kiel

Met de uitwedstrijd in Holstein Kiel gaat het voor onze Kiezkicker – op zaterdag 6 april 13 uur – verder in de 2e Bundesliga. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens van dichterbij bekeken.

Verloren zondag

In de topmatch op 1 FC Keulen verloor Kiel afgelopen zondag – 31 maart 2019 – duidelijk met 4-0. Dit was een primeur voor de ‘ooievaars’. Voor de eerste keer in het huidige seizoen verloor de Walter-Elf op zondag. In de acht voorgaande zondag wedstrijden werden vier overwinningen en vier gelijkspelen geboekt. Na meer dan 13 maanden wist Holstein op zondag geen punten te behalen. De laatste keer dat de ooievaars op zondag verloren, was op 25 februari 2018 op Millerntor 3-2.

Verjongd team

In de winterstop heeft Holstein Kiel zijn ploeg aanzienlijk verjongd. Met Patrick Herrmann (30 jaar/ naar SV Darmstadt 98), Steven Lewerenz (27/1. Magdeburg FC), Dominic Peitz (34 / Mainz 05 II) en Benjamin Girth (26 / VfL Osnabrück) verliet 117 jaar de KSV. Hier voor kwam Patrick Kammerbauer (21 / SC Freiburg), László Benes (21 / Borussia Mönchengladbach), Yann Aurel Bisseck (18.1. FC Keulen) en Frank Evina (18 / Bayern München) een samengeteld 78 jaar jong kwartet over. De van Mönchengladbach geleende Bénes overtuigde het meest, bij tien wedstrijden zorgde de middenvelder voor twee doelpunten en vijf assists.

Veel hoekschoppen

Onze Kiezkicker moeten zich zaterdag op hoekschoppen instellen. Geen enkel ander team had dit seizoen zo veel hoekschoppen als Kiel in totaal 170 : van links (86) en rechter (84), vijf hoekschoppen leidde uiteindelijk tot een doelpunt.

Begeerde aanvoerder

De goede prestaties van de Kiel hebben reeds in het vorig seizoen tot de nodige interesse naar spelers gewekt. Zo zal Kingsley Schindler – niet meer inzetbaart sinds februari als gevolg van een laterale ligament scheur in zijn enkel – en al eerder overtuigend met zes doelpunten en zeven assists in de zomer naar 1. FC Köln trekken. Kiel vecht nog steeds voor zijn kapitein David Kinsombi. De middenvelder – die in de wintervoorbereiding een scheenbeenfractuur heeft opgelopen – wordt intensief gelinkt aan Hamburger SV. Contractueel heeft Kinsombi (vier doelpunten, twee assists) een contract tot 2021. Het contract werd door Ralf Becker, toen sportdirecteur bij de KSV en nu bij HSV, in februari 2018 zelf verlengd tot 2021.

Stormachtige kwartiers

Met 51 goals heeft Kiel het derde beste offensief in de competitie, alleen de 1. FC Keulen (68) en de SC Paderborn (61) juichten nog vaker. Als geen ander team start het team van hoofdcoach Tim Walter aan het begin. Tien doelpunten werden gescoord in het eerste kwartier dat is absolute top in de 2e Bundesliga! In de laatste 15 minuten juichten de ooievaars zelfs vaker, 16 doelpunten vanaf minuut 76 staan in de boeken – hierbij moet het alleen Paderborn (24) voorlaten.

Goede afwerking

Voor een doelpunt heeft Kiel gemiddeld slechts 6,29 schoten nodig. In de voorgaande 27 competitiewedstrijden schoten de ooievaars 321 maal op doel – de vijfde minste in 2e Bundesliga – en maar wel efficiënt. Alleen 1. FC Köln (401 schoten/68 goals), die 5,9 schoten per doelpunt nodig had , doet beter. In de competitie staan onze Kiezkickers (319 schoten / 38 goals / 8.39 schoten per doelpunt) in termen van efficiëntie op de vierde plaats, op de laatste plaats staat MSV Duisburg (333 shots, 24 doelpunten / 13,88 per poort).

Bron: www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 1 uur

How how how cop or not. My dog is named after him... He is was en is my truly captain ... Cried my ey…

@FCSP_Belgium - 1 dag

RT : Our thanks also go to Brian for all his efforts on behalf of the club. All the best!

@FCSP_Belgium - 1 dag

RT : Thanks for all you've done for FC St. Pauli, Momo! All the best for the future!

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie