Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Kauczinki:”Er iets verloren gegaan dat we moeten terugvinden”

Eén dag na het 0-0 gelijkspel tegen MSV Duisburg in het Millerntor Stadion, ging Markus Kauczinski – op zaterdag 30 maart – in gesprek met de Hamburgse journalisten. Onder andere sprak de coach over de afwerking van de kansen van zijn team en de niet gebruikte 3e wissel.

“Als je de laatste drie wedstrijden vergelijkt was die van gisteren beter dan de vorige twee,” zei Kauczinski. “We waren beter in balbezit, we hebben veel voor de wedstrijd gedaan, dus het was een betere prestatie. We weten goed genoeg dat niet alles perfect was, het valt niet te ontkennen dat we meer met onze kansen moeten doen”, was de coach zelfkritisch.

Om de drie punten op Millerntor te behouden, had Markus Kauczinski twee nieuwe aanvalskrachten op de bank, Waldemar Sobota en Jan-Marc Schneider. Van een derde wissel zag het coachingsteam echter af op het einde van de wedstrijd. “We maakten goed druk in deze fase”, zei de 48-jarige. “Buchti en Mats waren goed en Ersin speelde slim met Knolli, dus het leek ons niet logisch om één van hen eruit te halen”, zei de coach.

Na de derde wedstrijd zonder eigen treffer wil de FCSP nu werken aan consistentie en vastberadenheid voor het andere doel. “Je kunt efficiëntie niet trainen,” zei Kauczinski. “We moeten gewoon doorgaan en bij het afwerken zelfvertrouwen creëren. We moeten de kansen om te schieten beter herkennen, in plaats van opnieuw de flank te zoeken. We hebben ons gerealiseerd dat er iets verloren is gegaan, maar we zullen dit terugvinden “, zei de hoofdcoach uiteindelijk in de richting voor de komende trainingsweek.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters