Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Moedig FCSP heeft geen geluk in de afwerking, 0-0

Na de twee afgelopen duidelijke nederlagen heeft FC St. Pauli in zijn thuiswedstrijd tegen MSV Duisburg niet de verhoopte overwinning behaald. In het uitverkochte Millerntor misten onze Kiezkickers vooral in het begin van de eerste helft enkele goede kansen. Vlak voor het einde mistte Jan-Marc Schneider de winnende treffer (86).

Na de internationale pauze deed hoofdtrainer Markus Kauczinski – in vergelijking met de 0-4-nederlaag bij SV Sandhausen – voor de thuiswedstrijd tegen MSV Duisburg drie wijzigingen. Florian Carstens verving Luca Zander (Seizoen over na schouder operatie) op de rechtsback, Ersin Zehir verving Jeremy Dudziak (Bank) op het centrale middenveld en Ryo Miyaichi begon in de plaats van Kevin Lankford (Bank).

In de beste omstandigheden – de hemel onbewolkt en een aangename tien graden – begonnen onze Kiezkickers goed aan de wedstrijd. Al na 50 seconden kon Alex Meier niet goed aan een voorzet van Miyaichi (1′), en kort daarna bediende Mats Møller Dæhli – die enkele Duisburgers liet staan – opnieuw Meier. De aanvaller helde iets te veel naar achteren en legde het leer vanop negen meter net over het doel (5.). FCSP deed verder: op een voorzet van Christopher Buchtmann miste de opgerukte Justin Hoogma vanop acht meter nipt de voorsprong, MSV-aanvoerder Gerrit Nauber stak net op tijd zijn been er tussenin (6).

Kort daarna zocht Duisburg zelf het doel, maar Cauly Oliveira Souza (8e) en John Verhoek (10e) schoten ver langs. Souza probeerde het op een counter opnieuw en de bal trof de hand van Daniel Buballa op het rand van het strafschopgebied – scheidsrechter Bastian Dankert zag er terecht geen opzet in (13). Terug naar de overkant, waar het leer over Meier en Møller Dæhli bij Carstens kwam. De rechtsachter probeerde het vanop afstand, maar zijn schot was een goede twee meter te hoog (18e).

In het vervolg hierop verloor de wedstrijd tempo, veel duels domineerden de wedstrijd en verdedigend lieten beide teams niets toe. Even opschudding in het stadion omdat een voorzet van Havard Nielsen geen medespeler vond en onze Kiezkickers in uiterste nood konden opruimen (22). Aan de overkant viel alleen nog een schot van Daniel Buballa op, maar dat kon worden geblokkeerd (31.). In minuut 38 was de FCSP weer daar: Møller Dæhli legde terug naar Carstens, wiens voorzet Meier bereikte. De aanvaller probeerde het met een hakje, maar MSV-keeper Felix Wiedwald was ter plaatse (38.). Het was de laatste belangrijke fase in de eerste helft en met 0-0 doken beide ploegen de kleedkamers in.

Ongewijzigd begonnen beide clubs aan de tweede 45 minuten, het spel bleef ongewijzigd. Doelkansen bleven schaars, omdat beide teams in de aanval de nodige precisie misten in het passenspel misten. Onze Kiezkickers hadden dan wel een licht overgewicht, maar geen diepgang in het spel. Dan ging het snel over Møller Dæhli, Zehir naar Miyaichi maar Nauber kon wegwerken in het strafschopgebied (55.).

De gasten kwamen een beetje later voor de eerste keer na de rust in het FCSP-strafschopgebied. Na een lange bal van Nauber probeerde de opgerukte linksback Kevin Wolze het vanuit een scherpe hoek – maar hij trof het zijnet (58e). Kort daarna wisselde FCSP voor het eerst: Waldemar Sobota kwam voor Miyaichi (61.). Over Buchtmann kwam het leer naar Sobota, die terug aflegde naar Buchtmann. Zijn licht afgeweken schop vanop 14 meter kon door Wiedwald onschadelijk maken – jammer (66). Slechts drie minuten later, opnieuw Buchtmann, maar dit keer kon Nauber zijn poging blokkeren (69e).

Voor het laatste kwartier stuurde Markus Kauczinski met Jan-Marc Schneider voor Alex Meier een nieuwe aanvaller op het veld (76.). De gasten konden zich losmaken van de druk van de Kiezkickers en kregen de kans om op voorsprong te komen. Andreas Wiegel bracht de bal van rechts in de zestien meter, maar Souza schoot de bal vanuit een veelbelovende positie langs (82 ‘).

Aan de andere kant had Schneider de 1-0 op de voet. Na een hoge bal in het strafschopgebied kwam de aanvaller van 15 meter tot een schot. Wiedwald had echter geen probleem met het centraal geplaatst schot (86 ‘). Op het laatst gooide de Kauczinski-Elf alles weer naar voor, maar het bleef bij 0: 0.

FC St. Pauli

Himmelmann – Carstens, Avevor, Hoogma, Buballa – Knoll, Zehir – Miyaichi (61. Sobota), Buchtmann, Møller Dæhli – Alex Meier (76. Schneider)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

MSV Duisburg

Wiedwald – Wiegel, Hajri, Nauber, Wolze – Souza (90.+2 Gyau), Fröde, Albutat, Schnellhardt – Nielsen (89. Iljutcenko) – Verhoek (72. Engin)

Cheftrainer: Torsten Lieberknecht

Gele kaarten: Sobota, Carstens / Fröde, Nauber

Scheidsrechter: Dankert

Toesschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com