Mannen FCSPVerantwoordelijke FCSP nemen een pak maatregelen na incidenten tijdens de derby

28 maart 2019by FCSP Belgium
fcsp2

Onze FC St. Pauli heeft de afgelopen twee en een halve week na de stadsderby tegen de Hamburger SV gebruikt om in brede dialoog de gebeurtenissen tijdens deze wedstrijd te analyseren en uit te werken. In tal van discussies met de betrokkenen, de Fanladen, Fanscènes, de commissies, de autoriteiten en medewerkers werden alle onderwerpen openlijk besproken en geëvalueerd.

FC St. Pauli neemt net als in het verleden en ook in de toekomst de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van alle bezoekers in het stadion en stelt zich dan ook zelfkritisch op tegenover verschillende incidenten. De Vereniging verwijst naar incidenten zoals de bestorming van de stadion toegang ten koste van verwondingen, het herhaaldelijk en ongecontroleerd gebruik van pyro, evenals agressie en geweld binnen onze Fanscéne. Ook de presentatie van ‘veroverde spullen’ van de tegenstander past niet in de normen en waarden van FC St. Pauli.

Na afloop van de gesprekken, werden de volgende maatregelen genomen door de verantwoordelijke personen van FC St. Pauli:

  • Aanpassingen van de ingang van de Südkurve (Zuid tribune)
  • Intensievere controles bij de toegang tot de Südkurve
  • Toename van de hoeveelheid beveiligingspersoneel
  • Vermindering van de kaarten beheerd door groeperingen in de Südkurve. Deze kaarten gaan in de vrije verkoop.
  • Deelname van Fangroepen aan brandbeveiligingsmaatregelen in de Südkurve

FC St. Pauli wil en zal de weg van de dialoog met de Fanscene niet opgeven, ook al is het het vertrouwen dat de club met de Fanscène had in de derby geschonden. Zoals in het verleden is het  de preventieve aanpak van de vereniging om met de Fanladen, de FCSR,  het Standige Fanausschuss en heterogene groep ultra St. Pauli in een constante dialoog te blijven, en zo jonge groepen en hun jeugd- en subcultuur te kunnen blijven bereiken.

De verdere verwerking van evenementen met alle betrokkenen zal plaatsvinden , bij de reeds voor de derby aangekondigde evenement, “(Mijn) Een vereniging” op 4 april, waarbij een gemeenschappelijk uitwisseling en de aanpassing van de gemeenschappelijke waarden van FC St Pauli een bijdrage zou moeten leveren.

Bron: www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 1 uur

How how how cop or not. My dog is named after him... He is was en is my truly captain ... Cried my ey…

@FCSP_Belgium - 1 dag

RT : Our thanks also go to Brian for all his efforts on behalf of the club. All the best!

@FCSP_Belgium - 1 dag

RT : Thanks for all you've done for FC St. Pauli, Momo! All the best for the future!

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie