Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Met “vol overgave” tegen M.S.V. Duisburg

De 2e Bundesliga zet zijn laatste eindspurt in. Voor onze Kiezkickers begint de fase van de laatste acht wedstrijden op vrijdagavond – 29 maart 18u30 – met de thuiswedstrijd tegen MSV Duisburg. Na twee duidelijke 0-4 nederlagen tegen de “andere” en SV Sandhausen willen onze Kiezkickers de weg naar succes terugvinden.

“We worden geconfronteerd met een moeilijke situatie en hier moeten we weer zien uit te geraken. Dat zal de opdracht zijn tijdens de internationale pauze,” zo had Uwe Stöver na de 0-4 in Sandhausen benadrukt en dit na de tweede aanzienlijke nederlaag binnen de zes dagen. Onze sportchef had vastgesteld dat onze Kiezkickers “een rugzak” hadden na de verloren derby, deze was na het openingsdoelpunt van Sandhausen “steeds zwaarder” geworden.

Zonder deze rugzak willen en moeten onze Kiezkickers de wedstrijd tegen MSV Duisburg aanvatten, om zo deze wedstrijd te winnen en terug op het goede spoor te komen. “We moeten oppassen dat we de goede uitgangspositie die we hebben bevochten niet zomaar weggooien”, benadrukte doelman Robin Himmelmann na de wedstrijd in Sandhausen. En dus hebben ze de afgelopen 12 dagen – sinds de wedstrijd in Sandhausen – nauwgezet gewerkt aan het herstellen van de recente nederlagen en het trekken van de juiste conclusies voor het laatste kwart van het seizoen. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen MSV.

Met de zebra’s ontmoeten onze Kiezkickers op vrijdagavond een team dat de laatste drie wedstrijden ongeslagen is gebleven – 0-0 in Aue, 1-1 in Regensburg en 0-1 tegen Magdeburg- en zo zelfvertrouwen opdeed in de degradatiestrijd. Omdat de wedstrijd van MSV tegen 1. FC Köln vlak voor de laatste internationale pauze werd afgelast en SV Sandhausen won van onze FCSP, gleed het elftal van Torsten Lieberknecht terug af naar een directe degradatie plaats. De onlangs sterk verdedigende MSV (slechts één doelpunt in drie wedstrijden) wil dit natuurlijk zo snel mogelijk ongedaan maken en Duisburg zal dan ook gemotiveerd aan de aftrap verschijnen op de Millerntor.

Niet minder gemotiveerd zullen onze Kiezkickers – die als aanvulling op Philipp Ziereis en Henk Veerman geen beroep kunnen doen op Luca Zander, Jan-Philip Kalla en Richard Neudecker vanwege blessures – aan de aftrap staan. Om succesvol te kunnen zijn moet er een aanzienlijke stijging van de prestaties worden verwacht. Kaptein Johannes Flum stelde – na de recente nederlagen – dat de goede weg alleen terug gevonden kan worden met “totale toewijding” en net als tegen alle andere club ook tegen Duisburg alles in de wedstrijd te werpen en zo met een thuisoverwinning de laatste fase van de tweede Bundesliga aan te vatten.

Bron: www.fcstpauli.com