Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander MSV Duisburg

De 2e Bundesliga gaat zijn laatste rechte lijn in! Na de laatste internationale pauze beginnen onze Kiezkickers – vrijdagavond 29 maart 2019 18u30 – met de thuiswedstrijd tegen MSV Duisburg aan het laatste deel van het seizoen 2018-2019. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens van naderbij bekeken.

Verlengde pauze

Voor de vierde en laatste keer werd het seizoen 2018/19 onderbroken omwille van het interland gebeuren. Voor MSV Duisburg duurde de pauze een week langer. Dit omdat de geplande thuiswedstrijd – op zondag 16 maart 2019 – tegen 1 FC Keulen werd geannuleerd. Reden: Het veld van het Schauinsland Travel Arena was compleet onbespeelbaar. Derde divisie KFC Uerdingen – die zijn thuiswedstrijden ook in het stadion van MSV speelt – had twee dagen eerder gespeeld tegen Fortuna Köln. Het veld werd hierbij compleet “omgeploegd” dixit de MSV website. De drie opeenvolgende wedstrijden ongeslagen zebra’s hadden graag gespeeld, maar deze wedstrijd wordt op woensdag 10 april 18u30 uur alsnog gespeeld. MSV oefende vorige week tegen FC Utrecht, de testwedstrijd eindigde met een duidelijke 0-6 nederlaag voor de Zebra.

Persoonlijke bilans

Torsten Lieberknecht is nu minder dan een half jaar hoofdtrainer van de Zebras. Zijn bilans in 17 competitiewedstrijden: 5 overwinningen, 4 gelijkspelen en 8 nederlagen, plus één overwinning en één nederlaag in de DFB Cup. Lieberknechts bilans tegen onze FCSP is vanuit het oogpunt van de MSV-coach beter te doen. Naast 3 overwinningen en 1 gelijkspel staan er 7 nederlagen in de boeken. Het puntgemiddelde van de vroegere Braunschweig-hoofdtrainer tegen onze Boys in Brown is dus slechts 0,92. Alleen tegen één huidige tweede divisie club heeft de 45-jarige een nog slechter puntengemiddelde, nl. tegen Holstein Kiel (1 overwinning, 2 gelijkspel, 3 nederlagen), dit is amper 0,83 procent.

Koelbloedige schutter

Het Lieberknecht-team scoorde hun laatste vier doelpunten via stil liggende fasen. Drie doelpunten kwamen voort uit vrije trappen, één op de stip. Hier heeft de MSV met Kevin Wolze een erg koelbloedige schutter in zijn gelederen. In de vorige wedstrijd – 1-1 in Regensburg – benutte de linksachter al zijn zevende penalty op rij. Voor de MSV-aanvoerder was het al doelpunt nummer vijf, in het vorig seizoen scoorde Wolze zelfs negen doelpunten, waaronder vijf doelpunten op de stip. In zijn carrière trof de 29-jarige – voor MSV Duisburg (sinds de zomer van 2017) en VfL Wolfsburg II (2008-2011) – in totaal 19 keer van de stip, alleen in maart 2011 – tijdens de 0-1 uitoverwinning van de Wolfsburg Reserven bij het tweede team van de “rode rozen” liet hij zijn enige misser van de stip noteren.

Plotselinge kopbalsterkte

Als enig team had de Duisburg bij de jaarwisseling een ‘kop’probleem – in de ware zin van het woord. Terwijl de Keulse doelpuntenfabriek in de eerste 18 speeldagen reeds 14 doelpunten met het hoofd liet noteren, scoorde geen enkele MSV-speler een doelpunt met de kop. In het kalenderjaar 2019 is deze statistiek wezenlijk verandert: Duisburg scoorde sinds begin 2019 al vijf doelpunten met het hoofd, geen enkel team deed beter.

Veel kaarten

Onze Kiezkickers moeten zich tegen MSV aan een fysiek potige wedstrijd verwachten, omdat de Zebras zich kunnen doorzetten. Met 67 gele kaarten, één geel-rode kaart en twee rode kaarten bezetten ze de voorlaatste plaats in de Fair Play ranking, alleen FC Ingolstadt (59/5/2) staat in de Fair Play ranking achter MSV. Lukas Fröde haalde de meeste kaarten met acht gele kaarten en één rode kaart. Ook onder “geelzucht” lijden Ex-Kiezkicker John Verhoek, Fabian Schnellhardt (8 per waarschuwingen), Stanislav Iljutcenko, Kevin Wolze (beide 7) en Andreas Wiegel (6).

Bron: www.fcstpauli.com