Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP wint vriendschappelijk tegen Vejle, 1-0

FC St. Pauli heeft de vriendschappelijke ontmoeting tegen Vejle BK gewonnen. Bij het treffen op het trainingscentrum aan de Kollaustraße – achter gesloten deuren – zegevierden onze Kiezkickers tegen de Deense eerste klasser met 1-0 (0: 0). Het winnende doelpunt werd gescoord door Jan-Marc Schneider.

In vergelijking met de laatste competitie wedstrijden, deed het coachingsteam – onder leiding van hoofdcoach Markus Kauczinski -een deel vervangingen op verscheidene posities . Velje BK eiste in het begin het balbezit op en kwam ook aan de eerste twee kansen van de wedstrijd. Adam Jakobsen had de overhand op zijn tegenstanders in het bruin-witte strafschopgebied, maar in beide pogingen testte hij eerst de linker en vervolgens de rechterpaal (7, 24). Onze Kiezkickers kregen steeds meer grip op de wedstrijd en hadden ook een goede kans op de openingstreffer. Alex Meier kopte een voorzet van Yiyoung Park echter op de dwarsbalk (31 ‘).

Na de pauze verhoogden FCSP de druk en verschoven ze de actie op de helft van de gasten. Richard Neudecker had de beste kans, maar zijn schot vanop de rand van het strafschopgebied was te centraal geplaatst om Vejle keeper Thomas Hagelskjaer (54 ‘) te verslaan. Aan het begin van het laatste kwartier probeerde de linkerpoot het opnieuw op de rand van de strafschopgebied maar hij trof de paal (76.). Uiteindelijk werd de toegewijde Kiezkickers beloond, Jan-Marc Schneider scoorde met een stift van dichtbij de winnende treffer, 1-0 (79e).

“De tweede helft was beter dan de eerste, daar was positieve energie aanwezig en speelden we compacter, ik zag in beide helften geen basiselftal, maar we zullen er wel uit geraken, over het algemeen is het niveau tussen de spelers enger geworden, we hebben in de aanval en in het middenveld verschillende varianten uitgeprobeerd en gekeken bij welke spelers een systeem het beste zou werken, dus deze test was absoluut goed voor ons en het was ook belangrijk dat we wonnen, “zei hoofdtrainer Markus Kauczinski na de wedstrijd.

De hoogtepunten van het spel en de uitspraak van Markus Kauczinski zie je in de video op FC St. Pauli TV !

FC St. Pauli

Himmelmann (60. Heim) – Park (70. Wieckhoff), Carstens (70. Frahm), Hornschuh (46. Senger), Buballa (70. Kuyucu) – Flum (46. Zehir), Knoll (46. Buchtmann) – Miyaichi (60. Lankford), Sobota (46. Neudecker) – Diamantakos (60. Schneider), Alex Meier (46. Allagui)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Vejle Boldklub

Startelf: Hagelskjaer – Hallberg, Sousa, Jakobsen, Schoop, Lauritsen, Emerson, Molgaard, Memija, Hryn, Yurchenko

Ersatzbank: Zanette, Louati, Finnbogason, Greve, Rasmussen, Poulsgaard, Andresen

Cheftrainer: Constantin Galca

Doelpunt: 1:0 Schneider (79.)

SR: Eric Müller

Toeschouwers: Achter gesloten deuren

Bron: www.fcstpauli.com