Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP verbindt zich langer aan toptalent Igor Matanovic

FC St. Pauli heeft met Igor Matanovic (* 31.03.2003) opnieuw een toptalent langer aan de club verbonden. Sportdirecteur Uwe Stöver kwam met de jonge aanvaller tot een overeenkomst over een profcontract vanaf het seizoen 2021/22. Matanovic zal de komende twee seizoenen blijven trainen in ons jeugdcentrum, voordat hij op 1 juli 2021 toetreedt tot de profs.

De 15-jarige Matanovic – die overkwam van Harburger TB naar FC St. Pauli  – heeft sinds de U10 alle jeugdteams van FCSP doorlopen, en hij is de onbetwiste aanvaller van de U17, hoewel hij nog zou kunnen spelen in de U16 , In het huidige seizoen scoorde hij 7 doelpunten in 16 wedstrijden en gaf reeds 5 assists.

Reacties over de overeenkomst

“We zijn blij dat we al in een vroeg stadium een ​​ander hoopvol talent aan de club hebben kunnen binden. Igor brengt veel potentieel met zich mee, dat in de komende jaren verder moet ontwikkeld worden “, aldus sportdirecteur Uwe Stöver.

“Igor is bij ons sinds de U10 en heeft alle vaardigheden van een klassieke 9: hij is wedstrijd-intelligent, technisch en fysiek sterk en heeft een goede afwerking. Hij staat ook voor de club en denkt al als een professional. We zijn ervan overtuigd dat hij na de twee extra jaren bij de jeugd de weg zal vinden naar de profs “, aldus NLZ-directeur Roger Stilz.

“Ik ben heel blij dat ik bij mijn club FC St. Pauli de volgende stap richting profvoetbal heb gezet. Ik weet zeker dat ik me hier optimaal zal kunnen ontwikkelen en heb het gevoel dat ik men hier mij naar mijn hoogste niveau gaat duwen, “legt Matanovic uit.

Bron: www.fcstpauli.com

Foto: Witters