Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP trekt voor volgend seizoen Rico Benatelli (Dynamo Dresden) aan

De eerste nieuwe aanwinst van FC St. Pauli voor het nieuwe seizoen is vastgelegd. Rico Benatelli komt transfervrij over van rivaal Dynamo Dresden. De 27-jarige (* 17.3.1992) kwam tot een akkoord tot 30 juni 2022 met sportchef Uwe Stöver over een contract.

“We zijn blij dat we Rico hebben kunnen overtuigen. Hij heeft bij zijn vorige clubs steeds zijn mannetje gestaan en is een speler die de verantwoordelijkheid op zich neemt. Met zijn ervaring van bijna 200 wedstrijden in de 2e en 3e Bundesliga past zijn speelstijl precies in het profiel dat we hebben uitgewerkt voor de positie op het middenveld “, legt sportdirecteur Uwe Stöver uit.

Hoofdcoach Markus Kauczinski is ook blij met de eerste nieuwe aanwinst  voor het team van FCSP: “Rico is een zelfverzekerde middenvelder met een goede passing. Hij is een goede, robuuste en sterke verbindingsspeler tussen defensief en aanval, wat ons op het middenveld nog meer kwaliteit zal brengen. ”

De 27-jarige, die herhaaldelijk tegen onze Kiezkickers heeft gespeeld, heeft zich vooral door de gesprekken met Uwe Stöver en Markus Kauczinski voor deze verandering gekozen: “De mensen die verbonden zijn met St. Pauli hebben een zeer goede indruk in de gesprekken achtergelaten en zich zeer met mij bemoeid. Zodat ik in de zomer met een positief gevoel overstap naar St. Pauli. Het is een speciale club die altijd indruk op me heeft gemaakt. Ik kijk er naar uit om Millerntor te betreden als thuisspeler. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters