Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski”Wij hebben ontgoocheld en moeten leren opnieuw op te staan”

De dag na de tweede 0-4 nederlaag in een week gaf hoofdtrainer Markus Kauczinski zijn mening over de prestaties van zijn team afgelopen zaterdag bij SV Sandhausen,  de kritiek van de buitenaf en de te nemen maatregelen die hij en zijn coaching in de internationale doorbraak zullen nemen.

“Wat we ons hebben voorgenomen is niet gelukt. We begonnen goed en probeerden om het spel onder controle te krijgen, we zijn dan fouten beginnen maken. Ballen die we normaal beheersen kwamen niet aan. We hebben de doelpunten te gemakkelijk binnen gekregen. Het waren allemaal situaties waar geen doelpunten mogen vallen. Na de rust en de dubbel slag was het moeilijk om weer terug te komen. We zijn er gewoon niet in geslaagd om ons beslissend door te zetten, “vatte de 49-jarige het begin van de wedstrijd in SVS samen.

Aan slechte wil van zijn spelers wilde hij de duidelijke nederlaag niet toewijzen: “We deden het niet met opzet. De jongens hebben geprobeerd, ze hebben ook geprobeerd terug te vechten. Maar het is niet makkelijk voor ze.” Er is een bepaalde mate van onzekerheid, maar “voor de instelling van de jongens steek ik mijn handen in het vuur. Dat het van buitenaf niet goed uitziet en niet bevredigend is weten we,” aldus Kauczinski.

Ondanks het feit dat het team nog steeds op de vierde plaats staat, wordt ze nu met kritiek geconfronteerd: “Niemand bij ons heeft nood aan medelijden, we zijn verantwoordelijk voor wat er gebeurt en we accepteren het en zoeken de schuld bij ons zelf. De kracht om terug te komen moet van ons komen, we hoeven niet te vertrouwen op wat er om ons heen gebeurt, we zijn teleurgesteld en moeten leren om weer op te staan. ”

Vanwege de internationale pauze zijn er nu twee weken om te werken aan dingen die niet goed waren in Sandhausen. “Veel duels, verdedigen, voorzetten voorkomen. We moeten de ballen in opnieuw opeisen, zijn verantwoordelijkheid opnemen. Dat is wat men nodig heeft om de zekerheid op het veld te krijgen,” schetste de hoofd coach de inhoud van de komende trainingen.

Om meer tijd op het veld door te brengen, werd ook een gezamenlijke activiteit geannuleerd. “We wilden woensdag samen gaan bowlen, maar dat hebben we geannuleerd, we moeten op het veld werken en laten zien dat er meer in ons zit. Wij mogen dat wat ons groot heeft gemaakt nu niet kapot maken. Wij werken dit tegen als we op het veld werken andere niet door andere dingen te doen, “aldus de duidelijke boodschap.

Het doel is om de onzekerheid van de laatste twee games weg te werken en terug te keren naar oude deugden. Als model noemde Kauczinski de twee succesvolle wedstrijden tegen Ingolstadt en Paderborn, waar de spelers anders speelden en tactische fouten maakten “We moeten terug brutaler worden, wij zijn dikwijls te lief. Als ik denk aan het eerste doelpunt tegen Hamburg: de bal raakt de lat en de rebound belandt bij de tegenstander, dit zijn dingen die moeten eruit, omdat we alerter moeten zijn. We moeten onze spelers duidelijk maken dat elke kleinigheid telt ”

Bron: www.fcstpauli.com