Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” De doelpunten zijn te gemakkelijk gevallen”

Na de wedstrijd van onze Kiezkickers bij SV Sandhausen keken FCSP hoofdtrainer Markus Kauczinski en SVS coach Uwe Koschinat terug op de afgelopen 90 minuten.

Eerst feliciteerde Markus Kauczsinkis SV Sandhausen voor de “verdiende” overwinning, vooraleer hij het spel van zijn team dat na de wedstrijd “zeer teleurgesteld, neerslachtig en leeg was” analyseerde: “Je kon zien dat het nog een beetje in de knoken zat. We waren bemoedigend aan de wedstrijd begonnen, het spel was toen evenwichtig, maar we hebben geen gevaar uitgestraald. De doelpunten zijn uiteindelijk te gemakkelijk gevallen. In de tweede helft hadden we onze lat hoog gelegd, maar helaas is dat niet gelukt.Na de 2 doelpunten was de match gespeeld. Pas na de 4-0 vonden we onszelf en we combineerden we beter, we hadden onze kansen om het nog iets wat toonbaar te maken, maar we hebben ze niet gebruikt. ”

Onze hoofdcoach vervolgde: “We moeten nog steeds een aantal dingen doen, we hebben de afgelopen week gezien dat we geen doorgewinterd topteam zijn , dat rust uitstraalt en dingen gemakkelijk van zich afzet.” “Eenvoudige dingen hebben niet gewerkt. Men heeft gemerkt dat we niet in balans zijn. Ik kan me alleen voor de ploeg zetten. Ik geloof dat ze alles hebben gedaan en geprobeerd. We moeten hier aan werken. Wij moeten ons steeds opnieuw bewijzen en de kracht vinden om weer opstaan en om de zekerheid te vinden die uit onze gelederen moet komen, Het vertrouwen wat we kunnen moeten we blijven herhalen. We moeten ervoor vechten om weer tot betere prestaties te komen. ”

Kauczinskis collega Uwe Koschinat kon niet alleen uitkijken naar een duidelijke 4-0 thuisoverwinning, maar ook de sprong naar de niet-degradatie plaatsen. Met het spel van zijn team was hij was zeer tevreden, maar te hoog wilde hij de overwinning niet inschatten: “Zo weinig aandacht ik besteed heb aan de kommer en kwel na de thuiswedstrijd tegen Aue, zo weinig wil ik vandaag in volledige euforie vervallen.Het is erg goed voor de club en de fans, in onze situatie zijn punten verplicht. ”

Maar Koschinat was blij met het tot staan komen van de thuiszege tegen onze Kiezkickers: “Soms heb je van deze dagen, waar veel zaken lukken en het zelfvertrouwen groeit. In de eerste 10 minuten heb ik een minderwaardigheid gevoeld bij mijn team, omdat we bij vele acties achteruit liepen. Wij hebben dit kunnen oplossen en hebben dan met een eenvoudig systeem, met veel snelheid en meer branie dan vorige wedstrijden gespeeld. De manier waarop we vandaag hebben gespeeld, en de zes punten op rij halen is geweldig. Maar de race is nog lang. Het resultaat is goed, maar we mogen niet verblind worden.”

Bron: www.fcstpauli.com