Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reactie tonen in Sandhausen

Na de bittere 0-4 nederlaag in de derby tegen de “andere” spelen onze Kiezkickers zaterdag 16 maart 2019 op SV Sandhausen. Bij de in degradatienood verkerende SVS moet er een duidelijke prestatie verbetering zijn, wil onze FCSP met een goed gevoel in de laatste internationale pauze van het seizoen gaan.

“Het is heel vervelend en teleurstellend dat we in zo’n belangrijke wedstrijd niet in vorm waren”, aldus sportief directeur Uwe Stöver na de 0-4 nederlaag tegen de “andere” duidelijk. Als een ‘klap in het gezicht dat langer pijn doet’, beschreef kapitein Johannes Flum de bitterde nederlaag. Hierop hadden de bruin-witte meer moeite om recht te krabbelen. Maar: Onze jongens in Brown moesten tijdens de week al snel de focus op de uitwedstrijd in Sandhausen verplaatsen. Omdat op de Hardtwald onze Kiezkickers opnieuw hun “ware gezicht” moeten tonen, zoals middenvelder Marvin Knoll benadrukte voor de wedstrijd.

“We zijn nog steeds de eerste volger van de top trio. We willen weer punten scoren en van boven blijven. Maar bij Sandhausen het is altijd zeer moeilijk om te spelen. Ze hebben een sterke ploeg die erg fysiek speelt. Wij willen daar iets tegenover stellen en een reactie tonen,” merkte Knoll duidelijk op. De afgelopen dagen zei Flum dat het team erg gefocust was op de voorbereiding op in degradatienood verkerende SVS. Net zoals Knoll verwacht onze kapitein een moeilijke taak: “Iedereen die dat denkt dat ons een eenvoudige wedstrijd te wachten staat –  want Sandhausen staat onderaan in de rangschikking – is hier niet op zijn plaats. Wij moeten en zullen de hendel omdraaien en een goede wedstrijd spelen. een goed resultaat voor de internationale pauze zal ons goed doen. ”

Over prestatie gesproken: terwijl onze Kiezkickers afgelopen zondag de derby verloor, kon SV Sandhausen tegelijkertijd een belangrijke overwinning vieren. Na vier eerdere wedstrijden zonder overwinning (een gelijkspel, drie nederlagen) wisten de Kurpfälzer de uitwedstrijd bij 1. FC Magdeburg met 0-1 voor zich te beslissen. De overwinning was een ​​belangrijk teken van leven in de degradatiestrijd, omdat medeconcurrent en rivaal Maagdenburg bij een overwinning acht punten voorsprong had genomen en de eerste niet-degradatieplaats meer weg dan ooit was geweest. Maar nu verkleinde SVS de kloof naar twee punten en kan opnieuw hopen op een langer verblijf.

Het team van hoofdcoach Uwe Koschinat – die begin oktober na de 3-1 nederlaag bij FCSP Kenan Kocak verving – wil het momentum van de vierde overwinning in het duel tegen onze Kiezkicker vasthouden. Met de vijfde overwinning in dit seizoen kan SVS de sprong naar de 15e plaats maken. Het is duidelijk dat het team van hoofdcoach Markus Kauczinski, zonder Jan-Philipp Kalla (bloed in de kuit), maar opnieuw met Mats Møller Dæhli (maag-darm infectie) en Ersin Zehir (geel-rood geschorst) dat wil voorkomen. “Het in als in het echte leven, op tijd en stond krijg je een slag in het gezicht en moet je weer opstaan. Wij moeten laten zien dat we een goed team hebben dat opnieuw kan opstaan”, zei Knoll voor de wedstrijd tegen SVS.

Bron: www.fcstpauli.com