Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over komende tegenstander SV Sandhausen

Vóór de vierde en laatste internationale onderbreking van het huidige seizoen zijn onze Kiezkickers – op zaterdag 16 maart 2019 13u00 – te gast bij SV Sandhausen. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander van naderbij bekeken.

Degradatiezorgen

In het huidige seizoen loopt het tot dusver niet voor SV Sandhausen. Vanaf het begin van het seizoen bevinden de Kurpfälzer zich onderaan de rangschikking. Alleen op de 13e en 18e speeldag wist SVS zich even boven de degradatie streep te begeven. Daarvoor had de club twee zorgeloze seizoenen met plaats 10 en 11 in de rangschikking. De vorige keer dat SVS op de laatste plaats stond was op de 3e speeldag in het seizoen 2016/17.

Uitoverwinning

Voor SV Sandhausen eindigde op zondag 10 maart een periode van lange droogte. De 0-1 overwinning op 1. FC Magdeburg was de eerste uitoverwinning na 165 dagen. Eind september vierde SVS voor het laatst een driepunter op vreemde bodem, toen won het bij Aue met 0-2. Sindsdien werd buitenshuis 2 keer gelijk gespeeld en zes keer verloren

Fairplay

In het huidige seizoen is SV Sandhausen één van de fairste teams in de 2e Bundesliga. De scheidsrechters toonden SV Sandhausen in totaal 47 keer de gele kaart, slechts zes teams kregen minder waarschuwingen. Qua plaatsverwijzingen ligt SVS ver op kop in de competitie. Als enige team heeft het team van coach Uwe Koschinat nog geen rode kaart gekregen. Ter vergelijking: FC Ingolstadt kreeg al 7 keer de rode kaart (5 x geel-rood, 2 x rood), onze Kiezkicker Ersin Zehir (geel-rode kaart in Paderborn) is de enige speler die bij FCSP vroegtijdig van het veld werd gestuurd.

Duels

SV Sandhausen voert zijn duels niet alleen fair uit, maar ook behoorlijk succesvol. Van de 5.498 duels konden de spelers van de SVS 2.840 duels winnen of 51,66 procent – de beste in de competitie is Arminia Bielefeld (51,47 procent), 1. FC Magdeburg (50,67 procent) en onze Kiezkickers (50,63 procent).

Slotfase

De SVS kreeg in het huidige seizoen 38 doelpunten tegen. Marcel Schuhen (13 wedstrijden) en Niklas Lomb (12 wedstrijden) moesten de meeste ballen uit het net vissen, vooral in de slotkwartier voor de pauze vielen veel doelpunten. Acht doelpunten werden gescoord in het kwartier voor de pauze, alleen onze Kiezkickers kregen dan meer doelpunten tegen (10). In het laatste kwartier plus de toegevoegde tijd kreeg SVS 14 doelpunten tegen, waaronder een doelpunt van Sami Allagui (90) en Christopher Buchtmann (90 + 4) in de 3-1 overwinning van FCSP in de heenronde op Millerntor. Naast SVS kregen alleen MSV Duisburg en 1. FC Magdeburg vanaf de 76e minuut ook 14 doelpunten tegen.

Topschutter

In Magdeburg werd Andrew Wooten de wedstrijdwinnaar met zijn doelpunt. Voor de aanvaller was het zijn negende doelpunt van het seizoen. Zijn collega in de aanval Fabian Schleusener heeft ook negen doelpunten. Samen scoorden Wooten en Schleusener 18 van de 25 doelpunten van SVS, dat is maar liefst 72 procent. In de 2e Bundesliga heeft geen enkel ander duo zo hoog doelpuntaandeel.

Bron: www.fcstpauli.com