Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Reacties na de wedstrijden ‘tegen de andere’

Voor onze Kiezkicker eindigde de derby thuiswedstrijd tegen “de andere” met een bittere 0-4 nederlaag. Na het laatste fluitsignaal vingen we in de gemengde zone reacties op.

President Oke Göttlich: “Allereerst moet ik mijn excuses aanbieden aan alle toeschouwers, over wat er vandaag is gebeurd. Het was niet alleen een nederlaag op het veld, maar ook eromheen. Zoals ik al zei, kun je pyro niet voorkomen. Maar dit was te veel. De frustratie zit diep, de derby-nederlaag doet ons allemaal pijn. ”

Sportdirecteur Uwe Stöver: “Je moet de prestaties van de tegenstander erkennen. H$V verdiende de overwinning omdat zij het betere team was. Het was beslist niet onze dag en het is heel vervelend dat we onze limiet niet halen in zo’n belangrijk spel. Dat is teleurstellend. Na de achterstand verloren we de draad. ”

Sami Allagui: “Het is een bittere pil die we moeten slikken. We hadden enkele kansen, maar we speelden niet ons beste voetbal. Bij H$V gingen ze binnen, niet bij ons. We veranderden tijdens de pauze en dat gaf H$V meer ruimte. Zij waren ijskoud. ‘

Alex Meier: “Je moet toegeven dat de H$V duidelijk beter was. We hadden niet onze beste dag en ze hebben sterk gespeeld. Misschien was het een doelpunt te hoog, maar het was duidelijk. We zijn niet aan onze honderd procent geraakt en als we onze limiet niet halen, kunnen we verliezen van elke tegenstander in deze competitie. Vooral als de H$V een goed wedstrijd speelt kan het duidelijk zijn. Ik wil het resultaat niet in de tactiek vastpinnen. We waren gewoon te zwak. Het spijt me voor de fans. ”

Robin Himmelmann : “We krijgen veel te gemakkelijke tegendoelpunten. In de laatste weken speelden we vergelijkbaar, in Paderborn waren we agressiever en hadden we een grotere compactheid. Daar waren we gevaarlijk bij balwinst, daar zijn we vandaag niet in geslaagd, omdat we geen toegang vonden. In de komende paar dagen zal ik geen goed humeur hebben. Maar na een dag of twee zal ik opnieuw zin hebben in de drie punten in Sandhausen. ‘

Jan-Philipp Kalla : “De teleurstelling is enorm. Zoals ik tijdens de week heb benadrukt, ik zou liever niet mijn eerste Derby gespeeld hebben en wat tastbaar meegenomen. Het zal een paar dagen duren om deze nederlaag te verwerken. We wilden compact blijven en de nul houden. H$V had veel meer balbezit, maar geen kansen om te scoren. Bij 0-1 verdedigen we de rebound niet consequent genoeg. Gaan we 0-0 in de kleedkamers, is het een ander wedstrijd. De voorsprong heeft H$V in de kaarten gespeeld. We hadden onze kansen maar hebben ze niet gebruikt. ”

Daniel Buballa : “We hebben in de eerste helft goed verdedigd en dan doet een vrije trap van H$V ons pijn. Met 0-1 gaan we de pauze in en zit nog steeds alles in. Maar dan krijgen we te snel het tweede doelpunt en dus was de wedstrijd zo goed als afgelopen. De tegenstander speelde vrij en speelde een beetje moediger dan wij en heeft ons duidelijk afgestraft. We wilden de fans hier vandaag niet teleurstellen. ”

Bron: www.fcstpauli.com