Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski:”Gedisciplineerd reageren, emotioneel spelen”

Voor de wedstrijd tegen Hamburger SV – zondag 10 maart 2019 13u30 – op Millerntor gaf onze hoofdcoach Markus Kauczinski antwoord op de vragen van talloze journalisten. Het ging onder meer over de personeel situatie van onze Kiezkickers, het belang van de wedstrijd en de laatste voorbereidingen voor de belangrijke wedstrijd tegen de concurrenten uit Stellingen.

“De heenwedstrijd was al bijzonder, maar bij ons op Millerntor wordt het weer wat anders. We zijn blij – samen met onze fans – deze wedstrijd aan te gaan” blikte Kauczinski op het begin van de persconferentie van de Derby. Voor alle verwachtingen voor de wedstrijd waarschuwde onze coach voor de goede tegenstander. H$V heeft een sterk team met ervaren, balvaste en snelle spelers, analyseerde Kauczinski. “Gedisciplineerd reageren, emotioneel spelen, goed verdedigen en alles in de wedstrijd gooien. Net als in de vorige wedstrijden,” verklaarde de hoofdtrainer.

In principe wilde de trainer de huidige vorm van beide teams niet overdrijven. “Alles wat was , telt in deze wedstrijd niet meer. Alleen in termen van onze gevoelens en ons zelfvertrouwen hebben de laatste twee wedstrijden goed gedaan” zei Kauczinski. Hij benadrukte de wedstrijd ook zal worden beïnvloed door de tactiek. “Beide ploegen kennen de sterke en zwakke punten van de ander. Vanzelfsprekend zal het elkaar compenseren. Ik verwacht niet dat we voetballend beter zijn. Maar we kunnen het compenseren met onze sterke punten,” toonde Kauczinski vertrouwen in de kwaliteiten van zijn team.

Natuurlijk verstrekte de 49-jarige ook informatie over de personeelssituatie van onze FCSP. In aanvulling van de langdurige geblesseerde Henk Veerman en Philipp Ziereis (beide kruisbanden) is ook de inzet van Mats Møller Dæhli twijfelachtig. “Mats trainde niet op donderdag en vrijdag als gevolg van maag-darm problemen. Hierover zullen we beslissen na de laatste training op zaterdag,” zei de 48-jarige. In tegenstelling tot de Noor zijn Johannes Flum en Jeremy Dudziak hersteld van hun blessures. “Beiden zijn in de loop van de week toegetreden in de trainingen. Daarna zullen we precies kunnen inschatten tot wat ze in staat zijn.”

In de voorbereiding voor de wedstrijd zal er veel veranderen, ging de coach verder. “De focus ligt op het spel en op het tactisch vermogen. We bereiden ons op deze tegenstander voor net zoal tegen de andere ploegen. Alles erom zullen we proberen we te negeren dat speelt voor ons geen rol. Maar natuurlijk kan je de stijgende spanning in het team voelen . je moet het niet opzij schuiven” aldus Kauczinski.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters