Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Gewaarschuwd en bevrijd richting Paderborn

Op zaterdag 2 maart 2019 om 13u00 bezoeken onze Kiezkickers SC Paderborn. Vergezeld door meer dan 2500 fans, is het teamplan van Markus Kauczinski duidelijk. Het is belangrijk om op vorige week – tegen FC Ingolstadt – voort te borduren en de volgende drie punten te grijpen. Carnaval of niet.

Is het jullie opgevallen toen op donderdag 28 februari om 11:11 in Hamburg de tijd even stil stond en een sterk “Helau, Alaaf “of “Hasi Palu” door de straten van St. Pauli klonk? Wij ook niet. Terwijl het openbare leven elders in Hamburg op sterven na dood was, verliep alles vanzelf. Onze Kiezkickers trainden ijverig, de supporters van FC St. Pauli stelden  hun playlist – slechtste 90er pop hits aller tijden – samen voor de reis naar Oost-Westfalen en in Paderborn werd gewaarschuwd voor het gevaar Kiezkickers.

“St. Pauli is een team met hoge individuele kwaliteit en in staat om van weinig heel veel te maken. Ze steken geen vuurwerk af, maar zijn altijd gevaarlijk,” verklaarde Steffen Baumgart op de persconferentie voor de wedstrijd van zaterdag in de Benteler Arena. Toegegeven, Paderborn heeft met vuurwerk (op het plein wel te verstaan), een voorsprong op onze FCSP. Met 54 doelpunten heeft SCP de tweede sterkste aanval van de competitie. Alleen 1.FC Keulen doet nog beter met 57 doelpunten. Maar zelfs Keulen moest uit de eerste hand ervaren dat je nooit klaar bent met Oost-Westfalen klaar en dat deze in staat zijn tot gruweldaden. Een 0-2 achterstand werd door de Baumgart-Elf op de 22 speeldag in de laatste twaalf minuten omgedraaid tot een 3-2 thuisoverwinning.

Het team van Markus Kauczinski is gewaarschuwd, maar na hun 1-0 overwinning tegen FC Ingolstadt trekken ze ook bevrijd naar Paderborn. “Na de nederlagen tegen Keulen en Aue wilden we echt winnen en dat hebben we uiteindelijk gedaan, we voelden ook dat het team het tijdens de week goed deed”, zei Waldemar Sobota voor de camera van FC St. Pauli TV . Heel verrassend was het succes tegen de FCI niet. Een blik op de heenronde laat zien dat de jongens in Brown op hetzelfde moment ook in staat waren zich te bevrijden van de nederlaag tegen Keulen en Aue in Opper-Beieren. Gelukkig won het Kauczinski-team daarna ook tegen SCP. En zaterdag?

Natuurlijk hebben we geen bezwaar tegen een herhaling van de heenronde. Dit omvat ook een succes in de Benteler Arena en hier is de taak  vooral atletisch. The Boys in Brown konden nog nooit een 2e Bundesliga bij SCP winnen. Zes games, drie nederlagen en drie draws staan in de statistieken. Om nog maar te zwijgen van de bekercompetitie. Wat helpt hiertegen? “We moeten moedig zijn en op zoek naar onze kans om vooruit te komen,” zegt coach Kauczinski, niet verwijzend naar de startpositie in de carnavalsoptocht in Paderborn vanaf 15.15 uur.

Bron: www.fcstpauli.com