Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander SC Paderborn 07

De volgende uitwedstrijd voor onze Kiezkickers – op zaterdag 2 maart 2019 13u00 –  is bij SC Paderborn 07. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens van dichtbij bekeken.

Rangschikking rekenspelletje

Als je kijkt naar de tafel van de 2. Bundesliga, dan bevindt zich SC Paderborn 07 zich momenteel op de 7e plaats. Heel anders is het als je kiest uit bepaalde aspecten: Want als we kijken naar de terugronde klassement staan de Oost-Westfalen na zes wedstrijden met 13 verzameld punten bovenaan. Paderborn won vier wedstrijden. Op dezelfde manier valt de promovendus op als je naar de thuis rangschikking kijkt. Achter 1. FC Union Berlin (28) staat de Oost-Westfalen namelijk ook op deze rangschikking met 24 punten bovenaan. Dit bekeken suggereren deze statistieken dan ook duidelijk dat returnwedstrijd op zaterdag in de Paderborn Benteler Arena een moeilijke zal zijn.

Veelaankoop in de winter

In de winterstop was SC Paderborn 07 behoorlijk actief op de transfermarkt. Daarbij hebben de Ostwestfalen zowel in het buitenland als in de Duitse regionale liga’s gekeken. Er werden in totaal vijf nieuwe aankopen gepresenteerd. Echter, tot nu toe kwam slechts één van hen aan de aftrap: Kai Proger kwam over van de regionaal liga club RW Essen en kon niet bij zijn eerste wedstrijd zijn tweede Bundesliga debuut vieren. hij kon meteen dubbel vieren: Bij de 0-6 winst bij Greuther Fürth scoorde de middenvelder zijn eerste doelpunt voor de Oost-Westfalen. Heel anders was de aankomst van nieuwkomer Khiry Shelton, afkomstig uit Sporting Kansas City (VS). Nog geen vijf dagen na zijn verplichting moest de Amerikaan een pauze nemen vanwege een blessure en kwam nog niet tot inzet. Ook voor nieuwkomer Felix Drinkuth was het een aanvankelijk korte reis naar Paderborn. De aanvallende speler kwam uit de derde divisie Eintracht Norderstedt, maar hij werd meteen uitgeleend aan derde Liga club SF Lotte. De andere twee nieuwe aanwinsten, Mohammed Kamara (voorheen UCLA Bruins, USA) en Philimon Tawiah (voorheen Tudu Mighty Jets, Ghana), wachten nog steeds op een selectie.

Eerst FC St. Pauli, daarna “Hasi Palau”

Ook bijna 200 km ten noordoosten van Keulen wordt het carnaval met grote letters geschreven. Het hoogtepunt van de carnaval in Paderborn is de stoet die traditioneel op carnaval zaterdag begint om 14:14 met de Narrenruf “Hasi Palau”. Maar gelijktijdig loopt het laatste half uur van het SCP-spel tegen onze Kiezkickers in de Benteler Arena. Daarom besloten de organisatoren hun stoet door het stadscentrum met één ​​uur en één minuut te verschuiven naar 15u15. In Paderborn schrijft men ook voetbal met grote letters.

Goals, goals, goals

Na 23 speeldagen heeft de SC Paderborn 07 de op één na sterkste aanval in de competitie. Met gemiddeld meer dan 17 trappen op doel hebben de vijandige verdedigers en doelman veel om handen. Paderborn was in het huidige seizoen in staat om 54 keer toe te slaan. Alleen 1. FC Keulen (56) doet beter. Maar ook de tegenstanders van Paderborn lijken voortdurend bereid te zijn om te schieten. Tot nu toe wist Paderborn in dit seizoen slecht éénmaal de nul te houden (0-0 tegen Union Berlin). In totaal vielen er 90 doelpunten bij wedstrijden van de Oost-Westfalen. Per wedstrijd betekent dit gemiddeld 3,91 doelpunten. Dat is absolute top in de 2e Bundesliga. De tendens spreekt dus voor doelpunten in de Benteler-arena.

Bron: www.fcstpauli.com