Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

FCSP waarschuwt over illegale ticketverkoop bij de derby

Voor de thuiswedstrijd tegen de Hamburger SV- 10 maart 2019 – worden op dit moment de vele kaartjes die verhandeld worden op platforms zoals Viagogo en eBay geblokkeerd en door de club ongeldig verklaard. Zoals elke fan zou moeten weten, verzet FC St. Pauli zich resoluut tegen zwarte verkopers van kaartjes met boetes, ticketannuleringen en stadionverboden. Met een officiële tweedehands markt biedt de club een betrouwbare manier om ongebruikte tickets op een reguliere manier te verkopen. Geïnteresseerde in tickets kunnen dus zelfs in een uitverkocht en veelgevraagd wedstrijd – zoals de Derby – daar nog steeds aan een ticket komen.

Al in september vorig jaar –  de heenwedstrijd tegen Hamburger SV – werd het onderwerp van de kaartverkoop en in het bijzonder de veel te hoge vraagprijzen voor kaartjes op de tweedehandsmarkt in de media vermeld. Omdat we nu ook de verwachtte vergelijkbare situatie ervaren bij de terug match willen we als club doorgaan tegen de zwarte handel en een inzicht geven in de huidige maatregelen tegen de ongeautoriseerde tweedehandshandels van tickets.

PROCEDURE TEGEN HANDEL MET DERBY TICKETS

Een goede anderhalve week voor de thuiswedstrijd tegen HSV, zijn er al veel tickets voor deze wedstrijd geblokkeerd en geannuleerd. Iedereen die – na de brede externe communicatie van de  club en de media-aandacht –  nog steeds denkt dat ze zich moeten verrijken met het verhandelen van tickets, moet de overeenkomstige consequenties verwachten.

Bij de verkoop van tickets voor de Derby ging in het grootste deel naar clubleden, daarom mogen zij bij doorverkoop een club uitsluiting verwachten. Aan de positieve kant, door gevolg van de hoge sensibiliteit bij de fanscene en de beperkte verkoop van dagkaarten uitsluitend aan leden (er vond geen vrije verkoop plaatst) vinden niet veel van de tickets, maar worden slechts klein aantal op ongeoorloofde platforms aangeboden. Deze zijn echter meestal tegen een zeer onredelijke prijs.

Sinds seizoen werkt FC St. Pauli  samen met het advocatenkantoor uit Karlsruhe, die de club professioneel ondersteunt in de strijd tegen onbevoegde secundaire markt. In samenwerking met het advocatenkantoor wordt de identiteit van de verkoper geïdentificeerd en juridisch consequent vervolgd. Daarnaast worden er verdere stappen op het gebied Ticketverkoop gezet.

WAANZINNIGE PRIJZEN OP VIAGOGO

Al in het najaar van 2018 werden de eerste kaarten voor de Derby aangeboden op het Viagogo-kaartplatform, met prijzen tot enkele duizenden euro’s. Een ticketplatform zoals Viagogo wordt ook beschouwd als ongeoorloofd voor de wederverkoop van tickets in overeenstemming met onze algemene ticketvoorwaarden(ATGB). De daar verhandelde tickets worden geblokkeerd door de club en in beslag genomen.

Momenteel kun je tickets voor de Derby in het prijssegment kopen van 352, – euro naar 88.075, – euro (!) Via Viagogo, die aanzienlijk hoger ligt dan de originele prijzen die FC St. Pauli in de verkoop eist. Op dit platform worden vermeende originele prijzen gegeven tot 760 euro per kaartje, wat absoluut fout is en de consument zou kunnen beïnvloeden bij zijn aankoopbeslissing.

De verkoop van tickets tegen hogere prijzen is in tegenspraak met het belang van de vereniging om een ​​zo breed mogelijk aanbod van fans te krijgen met tickets tegen maatschappelijk aanvaardbare prijzen. Om zijn imago te behouden, wil FC St. Pauli zich uitdrukkelijk distantiëren van het bedrijf Viagogo, omdat de foute acceptatie van consumenten de indruk kan wekken dat de site viagogo.de een officieel (re-) verkoopplatform van de club is.

WAARSCHUWING VOOR INTERNETFRAUDE

In de laatste dagen en weken ontvingen we ook e-mails van mensen die zijn opgepakt in de zwendel van de derby. Afgezien van het feit dat internetmarktplaatsen zoals eBay ATGB-advertenties niet zijn toegestaan ​​voor de wederverkoop van tickets, kunnen we alleen waarschuwen tegen het gebruik van dergelijke platforms voor kaartaankopen (en niet alleen vanwege feedback van fans) we zullen de verhandelde tickets vergrendelen. In de ons bekende gevallen werden tickets verkocht, maar na een succesvolle betaling worden de tickets niet afgeleverd.

TICKET SALE – HOE IS HET GOED?

Wederverkoop via de officiële tweede ticketmarkt ( Clubsale ). Dit is mogelijk tot vlak voor de wedstrijd tegen een eerlijke en vaste prijs bepaald door de FC St. Pauli

Geef het ticket door aan de AFM voor de uitwisseling van hun tickets op de speeldag

+ Onthulling in privé-kader aan vrienden en kennissen (onder acceptatie van de ATGB )

+ Verkoop op wedstrijddag tegen normale prijzen (ga om veiligheidsredenen samen met de koper naar het stadion!)

TICKET VERKOOP – WAT IS VERBODEN?

 Wederverkoop via niet-geautoriseerde ticketplatforms zoals Viagogo, Ticketbande en Co.!

– Wederverkoop op ongeautoriseerde internet-marktplaatsen zoals eBay-advertenties – zelfs tegen originele prijzen.

– Veiling van tickets via internetveilinghuizen zoals eBay

DE OFFICIËLE TWEEDE MARKT

FC St. Pauli biedt een veilig en betrouwbaar platform voor het kopen en verkopen van tickets met een secundaire marktoptie die is geïntegreerd in de online kaartwinkel . Tot een dag voor de wedstrijd, dat wil zeggen de 09.03., Kunnen fans nog steeds tickets kopen voor de derby op eerlijke en van club vastgestelde prijzen van andere fans, afhankelijk van beschikbaarheid. In het geval van een succesvolle doorverkoop ontvangt de verkoper precies de prijs die hij voor het ticket heeft betaald. Vanwege de toegenomen vraag naar de thuiswedstrijd tegen HSV zijn op dit moment alleen leden met een datum tot 31.12.2017 op de officiële secundaire ticketmarkt en kopen ze geen kaartjes voor de derby. Slechts één kaart per lid is toegestaan ​​voor deze game.

Een kleine tip: de ervaring heeft geleerd dat het aantal ticketaanbiedingen in de online ticketwinkel gestaag toeneemt van dag tot dag tot het spel voorbij is.

Belangrijk: pas na een succesvolle login is de game zichtbaar voor leden en tickets voor de game kunnen worden geboekt op basis van beschikbaarheid. Als je de game niet ziet na een login of als je problemen hebt met inloggen, neem dan contact op met FC St. Pauli Kartencenter.

CONTACT MET HET KAARTCENTRUM

Iedereen die tickets heeft gekocht via platforms zoals Viagogo of eBay Classifieds, kan op elk gewenst moment contact opnemen met het Ticket Center FC St. Pauli voor beoordeling.

We bieden ook verkopers van tickets om van tevoren contact met ons op te nemen om te anticiperen op de gevolgen van kaartverkoop.

Black market e-mailadres: kartenhandel@fcstpauli.com

RELEVANT NIEUWS

HIER voor het nieuws “Derby-thuiswedstrijd tegen HSV uitverkocht”

HIER leer je alles over de zwarte markt wetenswaardigheden

Bron : www.fcstpauli.com