Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski:” De jongens hebben werkelijk alles gegeven”

Na de training op zondagochtend 24 februari, keek hoofdtrainer Markus Kauczinski – op de persconferentie aan de Kollaustraße – terug op de wedstrijd van de vorige dag . Bovenal prees hij de inzet en de tactische discipline van zijn team bij de 1-0 overwinning tegen Ingolstadt.

Met goed nieuws kon de coach de persconferentie beginnen: behalve kleine blessures had de intense wedstrijd tegen FC Ingolstadt geen grote schade aan de ploeg toegebracht. Alleen Jeremy Dudziak moest zondag passen, als gevolg van maag-darm-infectie en zal waarschijnlijk aan het begin van de week nog ontbreken.

Dat zijn troepen de knappe voorsprong over de finish gebracht had kweet Kauczinski hoofdzakelijk aan het betere defensieve werk van onze Kiezkickers: “We hebben als elftal samen beter verdedigd, we stonden enger, we hadden ons goed ingesteld op de tegenstander” Winteraanwinst Justin Hoogma speelde een overtuigende rol in de centrum van de verdediging. “Hij deed het goed, nochtans had hij een inlooptijd nodig, maar je zag dat hij klaar was om verantwoordelijkheid te nemen, hij vraagt ballen en is moedig, dat is goed voor ons.”

Na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot bij het team, maar de hoofdcoach was relatief duidelijk: “Ik heb geen grote steen van het hart zien vallen, daarom kon er niets groots misgaan. Ik was blij voor de jongens, je merkte dat de ene en de andere toch een beetje last had – dat zag je in de wedstrijd terug. ”

De start van het spel was navenant hobbelig geweest, maar langzamerhand vonden de Brown-Whites hun spel terug. “In de eerste helft hadden we meer de bal kunnen vragen, daar zaten sommige niet in de wedstrijd. Met de start van de tweede helft – die was echt goed – waren we in staat om opnieuw bevrijd te spelen.” De 49-jarige zag ook een verbetering in de duelkracht: “We hebben daar meer tegen ingezet, de jongens hebben alles gegeven, ze hebben zelfs de kleine fouten gemaakt die je soms moet maken om het spel te onderbreken.” Iedereen bleef aandachtig en geconcentreerd tot het einde toe.

Dat het op het veld met de ploeg klopte, kwam aldus de 49-jarige door de chemie in het team: “We leven ook daarvan dat de jongens elkaar goed verstaan. Alleen zo komt men tot zo’n goede prestaties gelijk gisteren, ook al liep het voetballend niet. ” Met de overwinning op Ingolstadt hebben onze Kiezkickers de veilige 40 punten bereikt en verlengen hun verblijf in de 2e Bundesliga. “Natuurlijk hebben we andere doelen dan te praten over klassenbehoud”, verduidelijkte Kauczinski. Maar daar lag eerst de prioriteit . Is er meer mogelijk? De overwinning doet goed, er is nog veel te winnen en we kunnen bevrijd spelen, “vatte de coach verheugend de uitgangspositie samen.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters