Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” Iedereen heeft de wens op morgen op veld te staan”

Met de thuiswedstrijd tegen FC Ingolstadt gaat het seizoen in de 2e Bundesliga verder voor onze FC St. Pauli  op zaterdag 23 februari 13u00. Vóór de wedstrijd tegen de laatste tijd succesvolle Schanzer verklaarde hoofdtrainer Markus Kauczinski dat zijn team voor een moeilijke taak staat en dat prestaties omhoog moeten om succesvol te zijn.

Allereerst gaf Markus Kauczinski zoals gewoonlijk een gedetailleerd overzicht over de personeelssituatie. Naast de bekende geblesseerden – Dimitrios Diamantakos, Jeremy Dudziak, Johannes Flum, Henk Veerman en Philipp Ziereis – is het gebruik van Jan-Philipp Kalla en Sami Allagui ook twijfelachtig. “Sami heeft maag en darmproblemen, hij kon niet trainen vandaag. We zullen dit moeten afwachten. Schnecke heeft een slag gekregen op zijn knie. Bij hem moeten we zien of de knie deze nacht minder dik wordt,” zei onze hoofdcoach, die met 19 spelers deze avond naar het hotel trekt. Terwijl Kauczinski Kevin Lankford noemde als vervanger voor Allagui en Yiyoung park als vervanger van Kalla, gaf hij geen informatie over de selectie in de verdediging.

Naar aanleiding van de recente 1-2 nederlaag tegen Erzgebirge Aue ging het in de afgelopen trainingsweek over “het wegwerken van de nederlaag en zichzelf weer op te richten”, zoals de 49-jarige het formuleerde. Op de vraag of zijn team in crisis is antwoordde Kauczinski: “Dan moet je eerst bepalen wat een crisis is, het is steeds een kwestie van perspectief . Als je het geheel bekijkt staan we twee punten van de derde plaats, hebben we 19 punten voorsprong op de degradatieplaatsen, hier hebben we andere crisissen gekend. Als je ziet hoe we spelen en hebben gespeeld, moeten we beseffen dat we het beter kan en we niet aijn waar we wilden zijn. Dan is het niet bevredigend. ”

Op dit moment gaat het ook om het ontwikkelen en vechten voor nieuwe dingen. “Daar zijn we bij, daar staan ​we ​voor. Het team heeft goed gewerkt. Deze week zat er goede energie in het hele team. We hebben bij onze kritiek en analyse geen blad voor de mond genomen. Alles was open en eerlijk. We gaan met verwachtingen in de wedstrijd tegen Ingolstadt. we zullen vechten en proberen om beter te voetballen. we zullen kijken naar wat we hebben en alles geven. ” Met een blik naar het uitverkochte Millerntor zei Kauczinski: “We verwachten een geweldige atmosfeer en geweldige weer, iedereen heeft de wens om morgen op veld te staan.”

Met FC Ingolstadt verwelkomen de Boys in Brown een team dat momenteel zeer goed speelt na een zwakke heenronde. “Wij worden geconfronteerd met een tegenstander die opnieuw sterk is en en de afgelopen weken succesvol is. We weten dat ons een moeilijke taak te wachten staat, maar dat is altijd het geval. We willen een goede en taaie tegenstander te zijn en we weten dat we moeten verbeteren. We moeten betere prestaties leveren en compacter zijn. We willen morgen meer laten zien, zodat onze fans kunnen zien dat we alles geven hebben en er voor gevochten hebben, ” aldus de 49-jarige.

Bron: www.fcstpauli.com