Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Na de voorsprong geeft FCSP alles uit handen en verliest terecht van Aue, 1-2

FC St. Pauli heeft op de 22e speeldag van de 2e Bundeliga zijn eerste thuisnederlaag in 2019 opgelopen. De Kiezkicker verloren voor 29.546 toeschouwers in het uitverkochte Millerntor tegen FC Erzgebirge Aue met 1: 2 (1: 1). In de eerste helft kwam de FCSP nog op voorsprong via Christopher Buchtmann, maar de bezoekers draaide de wedstrijd met twee doelpunten van Jan Hochscheidt (29, 49).

Na de nederlaag bij 1 FC Keulen (1: 4) wilde FC St. Pauli in de tweede thuiswedstrijd van het jaar opnieuw op Millerntor rekenen. Hiervoor koos het coachingteam onder leiding van Markus Kauczinski om terug te keren naar een verdediging met vier. Hierdoor wisselde FCSP vier keer: Robin Himmelmann, Daniel Buballa, Mats Møller Dæhli en Ryo Miyaichi kwamen voor Svend Brodersen, Jan-Philipp Kalla, Justin Hoogma en Jeremy Dudziak in de start-elf.

Beide ploegen vergaten de openingsfase en trokken moedig naar voor. Miyaichi ging de rechtervleugel af en vond Sami Allagui. De aanvaller probeerde het in de draai maar schoot langs het doel (2). Aan de andere kant werd het gevaarlijk omdat Christopher Avevor een lange bal wilde laten voor Himmelmann. In plaats daarvan speculeerde Emmanuel Iyoha wel correct en kwam in het strafschopgebied alleen voor Himmelmann. De spits besloot gehinderd door Avevor nog op doel maar Himmelmann redde met een voetverdediging (9).

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Een Allagui-pas op Meier belandde echter bij Christopher Buchtmann, die liet de open kans niet liggen en schoot vanop 7 meter in de linkerhoek binnen (10). Naderhand werd de ontmoeting gekenmerkt door verschillende onderbrekingen, zodat het tempo uit de match verdween. Bij de eerst volgende grote kans kopte Jan Hochscheidt een Iyoha voorzet nog tegen de dwarslat, naar de rebound werd door hem alsnog in doel gekopt (29.). Aue werd actiever, maar het bleef bij één kans voor de pauze: bij een poging van Pascal Testroet was Himmelmann ter plaatse (41.).

Na de pauze vierde het team van hoofdcoach Daniel Meyer meteen het tweede tweede doelpunt. Na een een-twee van Iyoha en Hochscheidt nam Jan de bal in de volley en liet Hiimmelmann kansloos (49). De bruin-witten verhoogden vervolgens het tempo en kwamen tot goede kansen. Een laag voorzet van Luca Zander miste Miyaichi amper (51). Slechts twee minuten later had Buchtmann moeten scoren maar hij trapte over het doel (53).

De wedstrijd ging nu volledig door op de helft van Aue, die zelf op de counter loerde. Ondertussen had Aue meerdere keren geluk dat de Kiezkickers niet gelijk konden maken. Na een en standaard situatie werd Sobota zijn schot vanop 11 meter geblokkeerd (70), vervolgens miste Jan-Marc Schneider vanop een afstand ternauwernood (78) en Alex Meier wist een pass van Moller Dæhli in de kleine backlijn niet goed te raken. (79). Aue kon na een hoekschop bijna de 1-3 maken maar Testroet raakte het aluminium (87). Aan de andere kant was Männel bij de pinken bij pogingen van Schneider (90 + 1) en Florian Carstens (90 + 4).

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander (72. Schneider), Carstens, Avevor, Buballa – Buchtmann, Knoll – Miyaichi (80. Neudecker), Allagui (46. Sobota), Møller Dæhli – Alex Meier

Cheftrainer: Markus Kauczinski

FC Erzgebirge Aue

Männel – Kusic, Cacutalua, Wydra – Rizzuto, Fandrich, Riese, Herrmann (75. Baumgart) – Hochscheidt (80. Samson)– Iyoha, Testroet (88. Zulechner)

Cheftrainer: Daniel Meyer

Doelpunten: 1:0 Buchtmann (10.), 1:1 Hochscheidt (29.), 1:2 Hochscheidt (49.)

Gele kaarten: Avevor / Kusic, Cacutalua, Wydra, Zulechner

SR: Florian Badstübner

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com