Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Met “vuur en passie” tegen zwarte beest Aue

Na de achtbaan van de afgelopen week met de thuiszege in de laatste minuut tegen Union Berlin (3: 2) en de nederlaag bij 1. FC Köln (1: 4) willen onze Kiezkickers – zaterdag 16 februari 13u00 – weer aanknopen met een overwinning. Met FC Erzgebirge Aue komt een tegenstander op bezoek, die de laatste twee wedstrijden verloor en net zoals in de afgelopen jaren punten wil komen sprokkelen op Millerntor. Met vuur en passie willen onze jongens dat voorkomen.

De verwachting voor de topmatch bij 1.FC Keulen was geweldig, de desillusie na de 4-1 ook. FCSP had zich de wedstrijd – door de spannende wedstrijd tegen Union Berlin en de winst in de slotseconden – heel anders voorgesteld . De nederlaag tegen het zeer sterk team uit Keulen riepen onze jongens unaniem na de wedstrijd uit als een domper. Toch heeft deze wedstrijd onze FC St. Pauli niet uit balans gebracht. Ze analyseerden de wedstrijd, verwerkte hem en hebben terug de blik naar voren.

Ze hebben zich – sinds maandag 11 februari 2019 – intensief voorbereid op de thuiswedstrijd tegen FC Erzgebirge Aue. Als je doordeweeks langs het trainingsveld stond, kon je een goede mix van concentratie en spanning zien, maar het ontbrak in geen geval aan de nodige ontspanning. Het was intens op het grasveld, in het gevecht om de plaatsen werd geen duel geschuwd. In Keulen hadden onze Brown-Whites inderdaad meer duels voor zichzelf beslist, maar niet de beslissende. Tegen Aue willen en moeten ze deze duels winnen, om zich zo op het einde van de 3 punten te verzekeren.

Over drie punten gesproken. Naast Dynamo Dresden is FC Erzgebirge Aue het enige team dat nog geen enkele overwinning na de jaarwisseling kon vieren. De Viooltjes – die de heenwedstrijd tegen onze Kiezkickers met 3-1 wonnen – verloren na het nieuwe jaar zowel in Magdeburg (1-0) en thuis tegen Ingolstadt (0-3) en miste zo belangrijke punten om lucht te behouden in de degradatiestrijd. De voorsprong op de degradatieplaatsen is slechts zes punten. Het team van hoofdcoach Daniel Meyer wil een reactie op Millerntor tonen en punten te scoren, dat is de Viooltjes in de afgelopen zes uitwedstrijden op Millerntor met drie overwinningen en drie gelijke spelen altijd gelukt.

Een reactie willen ook onze Kiezkickers laten zien. Al de bittere 2-1-nederlaag in Darmstadt hadden ze een topwedstrijd tegen Union Berlin aangekondigd. Na de recente nederlaag in Keulen wil onze  FCSP tegen zijn zwart beest Aue met al hun kunnen de zevende thuisoverwinning in het huidige seizoen behalen. “We moeten op dezelfde manier spelen als tegen Union, met vuur en passie, met compactheid en snel vooruitspelen”, maakte Mats Møller Dæhli de route bekend voor het duel met Aue.

_____

Niet live op Millerntor tegen Aue op zaterdag 16 februari 2019? maar wil je het thuisspel toch niet missen? Meld je dan aan voor onze WhatsApp-messenger en je wordt via je smartphone op de hoogte gehouden van de wedstrijd!

Hier is een belangrijke aanwijzing voor iedereen die naar de thuiswedstrijd reist tegen Aue met de U3-metrolijn naar Millerntor. Wegens werken aan het traject is sinds vrijdagavond 25 januari tot en met zondag 24 februari geen treinenverkeer tussen het stadhuis en Berliner Tor. In de genoemde periode zal er een vervangende busdienst zijn. De halte Rathaus is niet bereikbaar! De sperring is ook voor de thuiswedstrijd tegen FC Ingolstadt – zaterdag  23 februari 2019 13u00 van toepassing.

Hier is nog een opmerking: vanwege de werken op het Heiligengeistfeld kunnen er lichte storingen zijn in de inham aan de achterkant van Gegenrade. In tegenstelling tot de eerdere thuiswedstrijd tegen Union Berlin zijn alle ingangen open.

Bron: www.fcstpauli.com