Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” Daar moeten we meer doen – ongeacht welke tegenstander,”

Na de wedstrijd op 1. FC Köln nam hoofdcoach Markus Kauczinski de tijd – na de officiële persconferentie – om verdere vragen van de mee reizende journalisten uit Hamburg te beantwoorden. Ze wilden aan de ene kant weten hoe onze hoofdcoach de prestatie zag van de twee debutanten Svend Brodersen en Justin Hoogma, en aan de andere kant, waarom Kauczinski zich tactisch had aangepast in Keulen.

Onze hoofdcoach had besloten de topmatch tegen Keulen aan te pakken met een 5 mans verdediging. “Na een gesprekken met de jongens hadden we het gevoel om zo de twee spitsen beter in  grip te krijgen,” verklaarde de 48-jarige, die eraan toevoegde: “Het idee was om één verdediger meer te brengen om zo steeds een speler meer in de buurt te hebben. Daar hebben we de mensen voor en hebben het zo ook getraind. ”

Kauczinski deed in totaal vijf wijzigingen ten opzichte van de 3-2 thuisoverwinning tegen Union Berlin, twee wijzigingen waren het gevolg van een blessure. Naast Johannes Flum (ribproblemen) moest ook Robin Himmelmann op het laatst afhaken vanwege spierproblemen en zo vierde Svend Brodersen zijn debuut in de tweede divisie. “De beslissing werd genomen om 12.00 uur. Robin had opnieuw getest. Echter – na overleg met de artsen – zagen we het gevaar dat er iets ergs zou gebeuren met de spier “, verklaarde onze hoofdcoach de beslissing.

Hij was zeer tevreden over de prestaties van Brodersen: “Svend heeft goed werk afgeleverd en heeft het goed gedaan. Hij had heel goede momenten, aan de doelpunten trof hij geen schuld. Svend liet een zeer goede indruk achter. “De tweede debutant Justin Hoogma maakte ook een goede indruk. Na zijn korte invalbeurt tegen Union stond de centrale verdediger voor de eerste keer in de startelf. ” Het was een fatsoenlijk debuut voor zijn eerste wedstrijd”, zei Kauczinski.

Over het algemeen merkte onze hoofdtrainer op dat alles in elkaar moest passen om een ​​team als Keulen te verslaan, maar hij klaagde: “Bij de doelpunten waren we niet alert genoeg. Bij de standaardsituaties hadden we alles toegewezen en toch krijgen we nog steeds twee doelpunten tegen. De Keulen waren fysiek sterker en we konden tegen deze sterkte niets doen. ”

Maar Kauczinski vond niet alleen bij de verdediging ruimte voor verbetering: “We wilden voetballen en ons spel doordrukken, maar in balbezit hebben we ongelooflijk veel ballen verloren. Door de druk van de tegenstander speelden we niet zo goed als we dat kunnen. “De nederlaag in Keulen heeft aangetoond dat onze Kiezkickers nog steeds moeten groeien. “Er waren prestaties bij waar ik niet tevreden mee was. In het duel moeten we leren om onszelf meer te laten gelden. Daar moeten we meer doen – ongeacht welke tegenstander, “benadrukte onze hoofdtrainer.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters