Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP gaat met een positief gevoel naar de geweldige wedstrijd in Keulen

Voor onze Kiezkickers gaat het deze week echt om de knikkers. Na de overwinning in de laatste minuut  – op maandagavond 4 februari – in de topmatch tegen Union Berlin, moet onze FCSP al op vrijdagavond – 8 februari 2019 18u30 –  vol aan de bak in de volgende topmatch bij 1.FC Keulen. Onze Kiezkickers hebben dankzij het succes tegen Union alvast de wind in de zeilen.

“Na de nederlaag in Darmstadt wilden we perse een reactie tegen de Union laten zien. Gelukkig maken we de 3-2 op het einde anders zouden we opnieuw gefrustreerd zijn geraakt “, zei Marvin Knoll na de overwinning in de laatste minuut in de topmatch tegen de Berlijn duidelijk. “Ik denk dat de overwinning ons vleugels geeft. De nederlaag in Darmstadt heeft ons allemaal geraakt. Om een ​​topwedstrijd met zo veel drama te winnen is goed voor het hoofd, “zei hoofdtrainer Markus Kauczinski.

Goed voor het hoofd, maar ook vermoeiend voor het lichaam. En dus was het tijd om de wedstrijd snel van zich af te schudden om zo fris mogelijk in de volgende topmatch tegen 1. FC Köln te kunnen gaan. “We hebben drie goede kiné’s, een ijston en een sauna,” somde Knoll de manieren waarop de Kiezkicker hun batterijen terug kunnen opgeladen om op vrijdagavond – bij de Bundesliga degradant – weer vol gas te kunnen geven.

Eén ding is zeker: Keulen gaan veel beter uitgerust in de topmatch, maar een nadeel vind Sami Allagui dit niet:”Keulen had na twee nederlagen een pauze, we zijn daar in tegen in ons ritme en waren in staat om terug te vechten direct na de nederlaag in Darmstadt. We gaan met een goed gevoel in de wedstrijd. “De situatie is anders bij de Keulen, die voor de kerst tegen Bochum (2-3) en bij de start van 2019 de seizoensopener Union Berlin ook verloren (2-0).

Bij Union bleef de doelpuntenmachine van Keulen voor de tweede keer in het huidige seizoen stil, in de hoofdstad liet de anders zo effectieve aanval verschillende goede mogelijkheden onbenut. Vanwege de vijfde nederlaag van het seizoen, de afgelasting in Aue en de overwinning van FCSP op Union, staat het team van hoofdtrainer Markus Anfang – sinds midden september – niet langer op een directe promotieplek. De Keulen wil dit op vrijdagavond natuurlijk onmiddellijk ongedaan maken. “We willen het schip  weer in goede banen leiden”, legde Dominick Drexler uit Keulen uit voor het duel tegen onze jongens in Brown.

FC coach Anfang – nog steeds zonder Anthony Modeste (geen licentie) – kan na bijna vier maanden opnieuw rekenen op ex-Kiezkicker Lasse Sobiech (eerst gebroken teen, dan adductoren problemen). Hij vraagt van zijn spelers zowel defensief als offensief een betere prestaties: ” Tegen Bochum en Union zijn we niet goed aan de wedstrijd begonnen en moeten er vanaf de eerste minuut staan. Hetzelfde geldt voor de omzetting van kansen. Als we daarin slagen, ben ik ervan overtuigd dat we de wedstrijd tegen St. Pauli voor ons kunnen beslissen. ”

Logisch dat onze Kiezkicker  die – zonder kapitein Johannes Flum (ribproblemen) -naar Keulen reizen, daar iets tegen hebben en ze willen in geen geval zonder punt(en) in de tas de terugreis naar Hamburg aanvangen. ” In Keulen willen we dezelfde energie terug op het veld krijgen en er vanaf de eerste minuut staan. We zullen alles in de balans gooien,” verduidelijkte Allagui.

Teamgenoot Knoll sloot zich aan bij de aanvaller: “In Keulen zullen we weer vol gas geven. Het is de volgende coole wedstrijd, waarvan we iets willen halen. We willen ons niet verbergen voor een geweldig ploeg met super individuele spelers. Soms wint het betere team en als team zijn we op dit moment ongelooflijk sterk en werken we na tegenslagen gewoon verder. ”

Bron: www.fcstpauli.com