Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander 1.FC Köln

Na de wedstrijd tegen Union Berlin volgt er voor onze Kiezkickers de volgende topmatch. Op vrijdagavond – 8 februari 2019 18u30 –  gaat het bij 1.FC Köln opnieuw voor de volgende punten in de 2e Bundesliga. We hebben in de vorige speeldag “vrije” Keulen – wiens uitwedstrijd werd geannuleerd in Erzgebirge Aue, eens van dichterbij bekeken.

Terugronde problemen

De start van de terugronde verliep voor Keulen helemaal niet zoals gepland. Vlak voor Kerstmis werden ze thuis verslagen door VfL Bochum met 2-3 en met een 0-2 nederlaag bij 1 FC Union Berlin begon Keulen aan het nieuwe jaar. Voor het eerst in de geschiedenis van de club verloren de “Geißböcke” hun eerste twee wedstrijden van de terugronde in de tweede Bundesliga.

Snelle tegendoelpunten

In de twee wedstrijden tegen Bochum en Union Berlin kwam Keulen snel op de achterstand. Om meer specifiek te zijn – heel – snel, want in beide wedstrijden stond nog geen 60 seconden op de teller. Bochum’s Lukas Hinterseer scoorde na slechts 28 seconden, terwijl Union’s Marcel Hartel zelfs drie seconden sneller was.

Kopbal experten

Omdat SC Paderborn SpVgg Greuther Fürth met 6-0 versloeg en nu 48 doelpunten heeft, heeft 1. FC Köln (47 doelpunten) niet langer de beste aanval in de competitie. Ruim voorop liggen de elf van Markus echter bij de doelpunten gescoord met het hoofd. Al 14 keer wist Keulen te scoren met het hoofd. Ook onze Kiezkickers (11) zijn er met de kop bij. In de Liga is dit na Keulen en Holstein Kiel (12) goed voor de derde plaats in dit klassement.

Na de rust

In de pauze lijkt hoofdtrainer Markus Anfang dikwijls de juiste woorden te vinden of het ligt aan de drank tijdens de rust. Keulen scoorde “slechts” 17 keer voor de pauze, na de pauze scoorden Keulen daar in tegen 30 doelpunten, waaronder 14 doelpunten in het eerste kwartier na de pauze. Alleen Paderborn (31 doelpunten) juichten nog meer in de tweede helft. Merkwaardig: De startelf heeft in het begin duidelijk problemen om het doel te vinden, in de eerste 30 minuten vielen tot nu toe slechts vijf doelpunten. Alleen Fürth (2), Darmstadt, Ingolstadt en Magdeburg (elk 4) deden het in het eerste half uur nog slechter.

Topscorer

Met 22 doelpunten leidt Simon Terodde met een ruime voorsprong de topschutterslijst op Bochum’s Lukas Hinterseer, Paderborn’s Philipp Klement en Aues Pascal Testroet (11 doelpunten elk). Zonder goede passen en flanken zou de aanvaller zeker niet aan de top van de rangschikking staan. En dat is waar zijn teamgenoten Dominick Drexler en Louis Schaub in het spel komen. De twee aanvallende middenvelders lagen aan de basis van elf van de in totaal 22 Terodde-doelpunten. Drexler deed het zeven keer voor Terodde, Schaub assisteerde hem vier keer. In het huidige seizoen komt het duo in totaal op 10 assists, geen andere spelers doen het beter.

Home-balans

Op verplaatsing behaalde Keulen 19 van hun 36 punten, alleen Hamburger SV (22 punten) deed beter op verplaatsing. Het saldo in eigen stadion ziet er anders uit. In tien thuiswedstrijden vierde de Keulen slechts vijf thuisoverwinningen, naast twee gelijkspelen staan er al drie thuisnederlagen in de boeken. Alleen Duisburg (acht), Ingolstadt (6), Dresden, Bielefeld (elk 5) en Sandhausen (4) verloren meer thuis.

Bron: www.fcstpauli.com