Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Kauzcinski:”Ik denk dat de overwinning ons vleugels geeft”

Na de officiële persconferentie op maandagavond in het Millerntor tussen onze Kiezkickers en Union Berlin nam hoofdtrainer Markus Kauczinski de tijd om met de Hamburgse pers in detail terug te kijken op de laatste 90 minuten. Het ging vooral over zijn personeelsbeslissingen maar ook om een ​​vooruitblik op de aankomende topmatch bij 1. FC Keulen.

Na de nederlaag in Darmstadt had Kauczinski gereageerd en zijn startelf tegen Union Berlin op vijf posities gewijzigd, hij legde uit: “De jongens hebben ook een verantwoordelijkheid, het hoeft niet altijd perfect te zijn, maar ik eis dat iedereen alles geeft. Ik had de indruk in Darmstadt dat we er niet alles hadden uitgehaald, dus ik voelde dat er iets moest veranderen. ”

Een van de veranderingen was de beslissing om met twee spitsen te spelen met Alex Meier en Sami Allagui, die absoluut hadden bijgedragen aan de 3-2 overwinning tegen Berlijn. De hoofdcoach sprak zijn voldoening uit over het duo, maar waarschuwde ook voor te hoge verwachtingen: “Ze passen goed bij elkaar, beide hebben hun kwaliteiten, maar we zullen het seizoen niet doorkomen met deze twee, we hebben ze allemaal nodig. De jongens hebben geknald, maar dat is niet steeds herhaalbaar. ‘

Gezien de euforie rondom Meier na zijn twee goals in de startelf, was het ook belangrijk voor de 48-jarige om zijn rol als deel van het team te benadrukken: “We zijn niet alleen Alex Meier. We hebben veel goede spelers en daarvoor heeft Henk het goed gedaan. Alex maakt deel uit van het geheel, zoals hij het heeft laten zien, dat hij helemaal niet meer wil zijn, we zijn één team. ‘

Met de overwinning blijven de Brown-Whites in de midden in de race voor de beste plekken. Markus Kauczinski is enthousiast over de competitie: “Je kunt zien hoe dicht alles bij elkaar ligt, met een overwinning of een nederlaag, komen anderen weer opzetten. Ik denk dat het zal doorgaan voor de komende tien of twaalf wedstrijden. Het zou mij verheugen dat het zo blijft, want het zijn altijd geweldige wedstrijden voor de toeschouwers. ”

Het volgende hoogtepunt is op vrijdag bij het gastoptreden van FC St. Pauli in Keulen. Slechts drie dagen voorbereiding staat voor deze wedstrijd op het programma, deze zal dan ook compact zijn: “Er zal worden geregenereerd. Dan stellen we ons tactisch in, vervolgens kijken we wat we willen doen tegen Keulen en kijken natuurlijk wie fit is. Nu telt recupereren en opnieuw op onszelf richten. ”

Voor coaches en team is er nog voor de reis naar de stad met de kathedraal in een korte tijd nog veel doen. Voor het moreel hebben ze op maandag veel gedaan, daar is Kauczinski zeker van: “Ik denk dat deze winst ons vleugels geeft. De nederlaag in Darmstadt heeft ons pijn gedaan. Nu een topper winnen met zo’n dramatisch slot is goed voor de kop. ”

Bron: www.fcstpauli.com