Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”We zijn heet en zullen opnieuw alles geven”

Het is een korte week voor onze Kiezkickers. Na de 3-2 thuisoverwinning – op maandagavond 4 februari –  tegen Union Berlin, staat er op vrijdagavond – 8 februari 2019 18u30 – bij 1.FC Keulen opnieuw een topwedstrijd op het programma. Hoofdcoach Markus Kauczinski gaat met veel verwachtingen de strijd aan tegen het individueel sterke Keulen, waartegen zijn team opnieuw een gepassioneerde prestatie zal moet leveren, zoals ze dat gedaan hebben tegen Union.

Uiteindelijk eindigde de thuiswedstrijd tegen Union Berlin succesvol, maar niet helemaal pijnloos, zoals Markus Kauczinski opmerkte met betrekking tot de personeelssituatie: “Johannes Flum kreeg een klap op de rib, hij heeft problemen en pijn bij het ademen. Daniel Buballa heeft ook rib problemen. We moeten dat nogmaals eens bekijken, beide zijn vandaag op weg voor röntgenfoto’s” zei onze hoofdtrainer. Of het duo in Keulen er kan zijn, dus het valt nog te bezien, alle andere Kiezkicker zijn volgens Kauczinski wel fit.

Zoals gewoonlijk gaf onze hoofdcoach geen startelf vrij, maar hij verduidelijkte: “Het zal voor ons lastig zijn om de juiste beslissingen te nemen. We moeten kijken naar de toestand van de jongens en hoe ze herstellen. Morgen is de dag van de waarheid. De laatste beslissingen vallen op donderdagavond of vrijdagochtend, wanneer je met de spelers praat en weet hoe ze zich voelen. Er zullen zeker veranderingen zijn. ”

Door de overwinning tegen Union Berlin veranderde ook de rangschikking. Onze Kiezkickers reizen als tweede in de rangschikking naar de derde Keulen. De 48-jarige sprak met veel respect over de aankomende tegenstander: “Ze hebben het sterkste team in de 2e Bundesliga. Vooral hun aanval met Simon Terodde en Jhon Córdoba is het sterkste wat deze competitie te bieden heeft. Ze hebben een individueel goed en ingespeelde elftal. ”

De verwachting voor de tweede topwedstrijd binnen vijf dagen is geweldig, zoals Kauczinski benadrukte: “We kijken uit naar de volgende grote wedstrijd voor een geweldig decor. We zijn blij met de steun van de vele fans die met ons zullen reizen. We weten dat de volgende opdracht op ons wacht. We zullen opnieuw een gepassioneerde prestatie moeten leveren zoals we hebben gedaan tegen Union. ”

Er is een duidelijk verschillende in belasting bij beide teams, Keulen had vanwege de annulering in Aue een vrij weekend, onze Kiezkicker in het begin van de week een uitputtend wedstrijd tegen Union. Dat was ook een thema voor de wedstrijd. “Het is geen nadeel om op een ontspannen manier terug in het spel te komen,” legde Kauczinski uit, terwijl hij eraan toevoegde: “Maar we moeten dat verbergen. Het is aan ons om de juiste mix te vinden, misschien om nieuwe mensen in te brengen en ervoor te zorgen dat we het goedmaken. Ik geloof dat we op dit moment geen zorgen hoeven te maken, want de geest triomfeert over het lichaam. We zullen heet zijn en alles geven. ”

Bron: www.fcstpauli.com