Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Wedstrijd.tips :”Cultclub FC Sankt Pauli begroet tweede Nederlander”

FC Sankt Pauli is al jaren de cultclub van Duitsland. Ze voetballen hun wedstrijden in een meestal uitverkocht Millerntor Stadion. Sankt Pauli is een wijk in het Hamburgse  district Hamburg Mitte met als middelpunt de Reeperbahn. De beruchte wijk wordt in de volksmond ook wel Der Kiez genoemd. De leverde de spelers van FC Sankt Pauli ook wel de bijnaam Die Kiezkicker op. Maar de club heeft nog een andere bijnaam namelijk Die Freibeuter der Liga. En dat is nou echt een naam die bij de club past. De club staat in Duitsland vooral bekend als sociaal zeer bewogen. De supporters schare bestaat voor een deel uit mensen uit de extreem linkse hoek. Maar ook rockers, zwervers, punkers en aanhangers van het anti fascisme maken er deel van uit.

Piratenvlag

Op de tribunes zie je bij de thuiswedstrijden de supporters zwaaien met hun piratenvlag compleet met doodshoofd. Ze willen hiermee de strijd tussen arm en rijk aangeven. Dat de club sociaal bewogen is blijkt uit het feit dat ze veel doen voor daklozen en krakers. Deze worden vaak voorzien van een maaltijd of een slaapplek. Ook is de club sterk betrokken bij de vluchtelingen waar bioscoopavonden voor worden gehouden. Kortom het is een club waar niet alleen aandacht voor het voetbal is. De club speelt haar wedstrijden traditioneel in bruine shirts. De naam van de Nederlandse supportersclub Braun Weisse Tulpen verwijst daar ook naar. Ook de Belgische supportersclub de Brown Devils is daar van afgeleid.

Nederlandse inbreng

Aan het begin van het seizoen werd er een nieuwe spits aangetrokken. Dat was de Nederlander Henk Veerman. Deze ras Volendammer begon zijn voetbalcarrière bij uiteraard Volendam. Daarna werd het doorverkocht aan Heerenveen. Henk Veerman is nu dus de spits van FC Sankt Pauli en voelt zich inmiddels al helemaal thuis in Hamburg. Sinds kort is er nog een tweede Nederlander actief bij FC Sankt Pauli. Justin Hoogma kwam over van TSG 1899 Hoffenheim. Hoogma is geen onbekende in Hamburg. Zijn vader Nico Jan Hoogma speelde zes seizoen bij HSV Hamburg. Voor Justin is het dus thuiskomen in Hamburg de stad waar hij is opgegroeid. FC Sankt Pauli doet het goed dit seizoen in de tweede bundesliga. Stadgenoot HSV Hamburg gaat aan de leiding. De onderlinge wedstrijden zijn altijd zeer beladen. Menig voetballiefhebber heeft de cultclub Sankt Pauli in zijn hart gesloten, en dan vooral om hoe de club in elkaar steekt.

Bron: Wedstrijd.tips
Foto: Witters

PS wij danken wedstrijd.tips voor hun donatie tegen armoede #super