Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Kauczinski: “Wauw, wat een wedstrijd”

De turbulente 90 minuten plus de blessure tijd moesten ook Markus Kauczinski en Urs Fischer eerst zelf verwerken. De twee hoofdcoaches waren bij de analyse van het wedstrijd het erover eens: Union was het betere team, maar onze Kiezkickers hadden het betere einde.

Met de woorden “Wauw! Wat een wedstrijd!” begon Markus Kauczinski aan zijn analyse van de wedstrijd. “Union was met zekerheid het rijpere elftal, fysiek waren ze heel erg sterk. In het begin hadden we problemen met het verdedigen van de lange ballen. We hebben een of twee moeilijke situaties overwonnen, “zei de 48-jarige, die erbij zei:” We waren altijd gevaarlijk en hadden goede aanvallen. Met het doelpunt van Sami hebben we dat ook onderstreept. ”

Mede dankzij de 2-0 kon zijn team de wedstrijd na de pauze in evenwicht houden. “We hadden niet langer de totale druk op het doel. We hadden onze goede momenten. Tien minuten voor het einde dacht ik dat we alles onder controle hadden, hoewel Union nog altijd goed was. Plots laten we het los en krijgen we het eerste doelpunt binnen. Na de tweede merkte we dat de zenuwen parten speelden. ”

Union had het momentum op zijn kant, maar toen trokken onze Kiezkickers opnieuw voorwaarts. “We zaten we weer in de wedstrijd en probeerden het opnieuw. Vandaag hadden we weer de Lucky Punch “, zei Kauczinski, die aan het begin van de blessuretijd met het gelijke spel had kunnen leven.

“We hadden toen een gelukkig moment. Zeker omdat Buchti nog eens moedig druk zette. Zo hebben we de wedstrijd alsnog kunnen draaien. Dit zijn speciale momenten. We waren vandaag zeker niet het betere team, maar hebben toch geïmplementeerd wat we wilden laten zien. We wilden vooral een ander gezicht laten zien. De mogelijkheden van Union hebben we vandaag met veel moraal en hart in evenwicht gebracht. De jongens hebben zichzelf overstegen. Dat was geweldig om te zien. We genieten van het moment. ”

Een speciaal moment was zeker de strafschop van Alex Meier in blessuretijd. Eigenlijk was de aanvaller niet aangewezen als de schutter, zoals Kauczinski uitlegde: “Gewoonlijk is Knolli onze schutter. De jongens besloten dat onderling – omdat Knolli krampen had en zich niet goed voelde – en we weten dat Alex kan schieten. “Kauczinski was zeer tevreden met de prestaties van de aanvaller:” Doelpunten spreken altijd voor zich. Hij heeft gevochten voor het team en is volledig geïntegreerd. Dat was absoluut geweldig. ”

De coach van Union Urs Fischer feliciteerde eerst zijn tegenstander Markus Kauczinski, voordat hij zich aan het wedstrijd wijdde. “We voelden ons vandaag een beetje als Keulen, vooral als ik naar de eerste helft kijk. Dat was een zeer goede prestatie van ons. We domineerden de wedstrijd en hadden voldoende kansen om op voorsprong te gaan. En toch staat het 1-0″zei Fischer, die een evenwichtige tweede helft had gezien.

Met de reactie van zijn team op de 2-0 was de coach zeer tevreden. “Mijn team heeft geweldig moraal getoond en is teruggekeerd naar 2-2. Maar dan moet je slimmer zijn en tevreden zijn en naar huis gaan met het gelijke spel. We overdreven een beetje. Nu zit je daar teleurgesteld omdat je verloren hebt. Maar ik zag nog steeds goede dingen van mijn team. We nemen ook een of twee pluspunten mee. ”

Bron: www.fcstpauli.com