Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Topwedstrijd om maandag: FCSP tegen Union Berlijn

De eerst thuiswedstrijd van 2019 heeft het allemaal in zich! Voor de topwedstrijd van de 20e speeldag ontvangen onze Kiezkickers  – op maandagavond 4 februari 20u30 – 1.FC Union Berlin. Na de 2-1 nederlaag in Darmstadt, willen onze Boys in Brown hun eerste punten in het nieuwe jaar behalen, maar ze krijgen te maken met de sterke Berlijners.

Onze Kiezkickers hadden zich de start van het nieuwe jaar zeker anders voorgesteld. In de laatste tien minuten gaven ze hun 0-1 voorsprong in Darmstadt nog uit de hand en bleven voor de eerste keer in drie maanden zonder punten achter. Een nederlaag na een voorsprong , dat was – in het huidige seizoen –  alleen tegen 1. FC Keulen voorgekomen. Keulen verloor vorige speeldag met 2-0 tegen de komende tegenstander Union Berlin. Dankzij hun vierde thuisoverwinning op rij schoven de IJzeren terug langs onze Kiezkickers naar de derde plaats.

Natuurlijk willen onze jongens in Brown de degradatieplaats heroveren in het directe duel op maandagavond. Nadat ze met hun eerste echte kans de leiding in Darmstadt hadden genomen, lieten ze in het verdere verloop na om het belangrijke tweede doelpunt te maken, dat kwam FCSP uiteindelijk duur te staan. Tegen de Union zal de efficiëntie opnieuw een beslissende factor moeten zijn om uiteindelijk weer succesvol te zijn. Want: De elf van Urs Fischer geven niet veel kansen weg. Met slechts 15 goals en slechts 67 schoten op doel in 19 wedstrijden bewijst de verdedigende kracht van de IJzeren.

Het kraken van de Berlijnse verdediging zal dus een uitdaging zijn voor onze jongens. Om uiteindelijk ook te winnen van Union is iets heel anders. Omdat Berlijn tot nu toe één nederlaag in het lopende seizoen opliep. Alleen FC Erzgebirge Aue slaagde er in de tweede helft van het seizoen – vlak voor de winterstop – de in de heenronde ongeslagen Berlijn te verslaan, op het einde verloor het met 3-0 zelfs duidelijk. Met de zege tegen Keulen deed Union de enige nederlaag weer snel vergeten.

Tegen de beste Berlijner aller tijden – Union had nog nooit na 19 speeldagen 34 punten op zijn teller (2016/17 waren er 32 punten) – willen Kiezkicker hun nederlaag in Darmstadt doen vergeten. Individuele fouten, zoals de 4-1 in de heenronde, toen de Brown-blanken vlak voor de pauze geklopt werden door twee inworpen mogen niet meer voorvallen, willen ze de topper na 8 zegeloze wedstrijden tegen Union Berlin weer winnen .

FCSP kan geen beroep doen op Dimitrios Diamantakos – en wellicht ook niet op Jeremy Dudziak – in aanvulling op de twee langdurige geblesseerden Philipp Ziereis en Henk Veerman om weer – sinds oktober 2014 – de 3 punten thuis te houden. Coach Urs Fischer van Union moet in vergelijking met de overwinning tegen Keulen ook veranderen. Zo doen zijn twee back Ken Reichel (geel/rood) en Christopher Trimmel (vijfde gele kaart) niet mee, ook de inzet van spits Sebastian Polter is ook twijfelachtig.

Bron: www.fcstpauli.com