Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” Laat zien dat we iets kunnen”

Op zondag 02 februari 2019  – voor de eerste thuiswedstrijd van het jaar 2019 tegen Union Berlin – stond Markus Kauczinski klaar om op de vragen van in de Kollaustraße aanwezige journalisten te antwoorden. Hij sprak over de persoonlijke situatie van onze Kiezkickers, de komende tegenstander en de opracht tegen Union Berlin.

Eén dag voor de moeilijke opdracht van de Boys in Brown tegen Union Berlin gaf Markus Kauczinski meer informatie over de blessurelast van de Boys in Brown. Hij gaf de aanwezige journalisten mee dat naast aan de knie geblesseerden Henk Veerman en Philipp Ziereis ook spits Dimitrios Diamantakos (hamstring) met zekerheid afwezig zal zijn. Daarnaast is de inzet van middenvelder Jeremy Dudziak – die met een blauwe plek uit Darmstadt is teruggekomen – twijfelachtig. “Bij Jerry nemen we morgen een beslissing,” concludeerde Kauczinski over het onderwerp ziekenboeg.

Niet al te lang wilde de coach zich over blessures bezighouden. “Het gaat er ons erom dat we iets goed willen maken. In de vorm waarin we ons tegen Darmstadt hebben gepresenteerd, kunnen we niet optreden tegen de Union. Berlijn is een topteam, dat hebben ze laten zien tegen Keulen,” waarschuwde de 48-jarige voor een sterke bezoekende ploeg, die maandag op Millerntor zal strijden tegen de Boys in Brown. Hij legde ook uit dat hij vooral de speelstijl van zijn team in Darmstadt niet goed vond, want dat was niet waar zijn team in staat toe was. “We moeten begrijpen dat we het niet altijd in eigen hand hebben, maar altijd alles moeten doen om dergelijke nederlagen te voorkomen,” keek hij terug op de wedstrijd bij Böllenfalltor.

Tegelijkertijd is de verwachting van de coach voor de topmatch bij Millerntor enorm. “We willen een uitgebalanceerd en opwindende spel leveren en laten zien dat we iets kunnen! Men heeft een goede dag nodig om Union te verslaan. We verheugen ons erop, “zegt Kauczinski. Hij wilde echter niet bekend maken hoe zijn team zal spelen tegen de Berlijners. “Er zullen veranderingen komen, maar dat is logisch omwille van de blessure van Diamantakos,” legde hij met een grijns uit. Hoe de formatie in de aanval op het einde er zal uitzien, wilde hij niet in detail onthullen. “Ik vertrouw natuurlijk op Alex Meier en Sami Allagui,” besloot hij.

Bron: www.fcstpauli.com