Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Dursun in blessuretijd !!! FCSP U19 wint derby tegen H$V, 2-1

In een spannende slotfase heeft onze U19 de stadsderby tegen H$V gewonnen. Voor 200 toeschouwers – op Brummerskamp – verdedigden onze Kiezkicker met brio – met een 2-1 zege – de koppositie van de A-junioren Bundesliga Noord /Noordoost. De “rode broeken” kwamen weliswaar via Ole Wohlers op voorsprong (17), maar Finn Ole Becker (41) en Serkan Dursun (90+2) draaiden de wedstrijd. 

Voor onze U19 begon de terugronde direct met de stadsderby. In aanloop van de derby kregen onze Kiezkickers te maken met een grote blessure last en zo moeten vele vaste waarden passen voor de derby. Niettemin bewees het team van hoofdtrainer Timo Schultz wederom zijn uitstekende breedte in de selectie en waren niet onder de indruk. Na een paar minuten ontwikkelden de FCSP veldoverwicht en hadden de eerste kans van de wedstrijd. Na een hoekschop van Niclas Nadj landde de bal bij Finn Ole Becker, die de bal – met de binnenkant van de voet – tegen de lat trapte (13).

Maar aan de andere kant juichten H$V wel”: Ole Wohlers kwam op de rand van het strafschopgebied tot een schot en poeierde de bal met links staalhard tegen de netten (17′). Kort daarna probeerde de vleugelspeler het opnieuw, maar dit keer kon Leon Schmidt de bal wel knap pareren (20′). Langzaam herstelden de Boys in Brown van de tegenslag en kwamen aan een XXL kans om gelijk te maken. Moritz Seiffert liet ex-kiezkicker Daniel Owusu staan en legde af naar Dursun, maar hij kon de bal niet volledig raken (23′).  In aansluiting waren de Schultz-Elf  weer veel sterker. Kort voor de rust beloonde FCSP zichzelf toen een afgeweken bal van Becker pardoes in de verre hoek binnen viel (41).

Na de pauze begonnen de rivalen van de stad stevig aan de wedstrijd en kwamen meteen aan grote kansen. Alleen kon Peter Beke vrijstaand een volley poging niet vol raken (50e), vervolgens was Schmidt twee maal de winnaar tegen Erolind Krasniqi en Tobias Knost (52). Toen vonden de Boys in Brown weer hun betere spel. Het momentum keerde terug naar onze FCSP en Serkan Dursun kreeg een grote kans (59), ook Niclas Nadj geraakte ook niet langs de bezoekende doelman (81).

In de laatste fase bekampte beide ploegen – in een moedige derby – elkaar met open vizier. H$V nam meer risico’s en kreeg zijn kansen. Krasniqi schoot het leer echter vanuit een scherpe hoek in het zijnet. In de tweede minuut van de blessuretijd besliste FC St Pauli de derby! De bal belandde bij Serkan Dursun, die de bal van afstand in de netten ramde. Wat overbleef was gejuich. Derby Winner! Koploper!

“Dat was een offensieve en goede jeugdwedstrijd. Beide teams hebben veel kwaliteit, dus de fasen veranderde keer op keer. Zo’n wedstrijd met een open vizier is het beter dan een simpele Bal geschiedenis. We hebben wat blessures gehad, maar de jongens die van de bank kwamen deden het uitstekend. Het is gewoon leuk om de jongens te zien spelen en met hun te werken. We zijn blij met de derby-overwinning, maar volgende week beginnen we opnieuw helemaal van nul, “vat hoofdcoach Timo Schultz samen.

FCSP U19

Schmidt – Wieckhoff, Senger, Münzner, Oelkers – Flach (84. Santos Teixeira) – Seiffert (75. Gohoua), Becker, Nadj, Protzek (90.+2 Günther) – Dursun

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 0:1 Wohlers (17.), 1:1 Becker (41.), 2:1 Dursun (90.+2)

SR: Leonidas Exuzidis

Toeschouwers: 200

Bron: www.fcstpauli.com