Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Dat had zelfs als tegenstander bij het oplopen grote indruk op me gemaakt

Met Kevin Lankford heeft de FC St. Pauli in de winterstop een krachtige en snelle buitenspeler aangetrokken. De 20-jarige maakt het bruine en witte offensief nog flexibeler en staat voor een nieuw type speler. Voor Lankford zelf werd een kleine droom werkelijkheid met zijn transfer naar Millerntor.

Een vreemd gevoel voor Kevin Lankford. Op dinsdagavond 29 januari 2019 duimde de Duits-Amerikanen voor het eerst voor zijn nieuwe teamgenoten. Eerder voltooide de 20-jarige elk van zijn 32 professionele wedstrijden voor de 1.FC Heidenheim. “Het was zeker iets nieuws om mee te leven zonder er zelf bij te zijn,” zei Lankford de dag na de 2-1 nederlaag bij SV Darmstadt 98. De wedstrijd had de nieuwkomer natuurlijk bekeken: “Ik hoopte dat we de punten gingen meenemen, maar dan geven we de wedstrijd helaas uit handen. “

In de toekomst wil de speler op de flank zijn vaardigheden op het veld bewijzen. Meest recent werd de rechtsvoetige in Heidenheim – onder hoofdtrainer Frank Schmidt – niet meer gebruikt. “Natuurlijk, we hadden een zeer goede reeks in Heidenheim dus er was geen reden om iets te veranderen,” zei Lankford. “Omdat ik geen wedstrijden meer speelde, kwam de wens naar de transfer.” Bij St. Pauli bevalt de manier waarop hier gewerkt en voetbal wordt gespeeld en Hamburg is een erg mooie stad. “Het hele pakket klopte perfect.”

Aanvankelijk was zijn transfer gepland voor de zomer, maar na de verhuur van Cenk Sahin aan FC Ingolstadt 04 besloot sportdirecteur Uwe Stöver om de transfer nu al door te zetten. In de jeugd speelde Lankford – die het Duitse en Amerikaanse paspoort heeft – testwedstrijden voor de Verenigde Staten en nam hij deel aan een U18-training van de DFB. “Mijn sterke punten zijn onder meer mijn tempo, maar ook het verrassingseffect”, onthulde de nieuwkomer. “Ik denk dat het voor de tegenstander moeilijk is om zich aan me aan te passen en ik wil het team helpen.”

Al voor zijn verhuizing was de geboren en getogen Heidenheimer opgetogen over de atmosfeer in de Millerntor. “Dat had zelfs als tegenstander bij het oplopen grote indruk op me gemaakt.” Ik ben blij dat ik mijn droom kon vervullen en ik nu hier ben, “zei Lankford, die op het einde zijn persoonlijke doelen bekend maakte voor zijn verblijf bij FC St. Pauli. “Ik wil mezelf niet onder druk zetten, maar als ik mijn potentieel kan tonen, dan kan ik hier mijn wedstrijden spelen. De coach vertelde me dat het allemaal in mijn eigen handen ligt.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters