Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Amedspor Soli-Tour is te gast in het FCSP-Museum

Op zaterdag 2 februari 19u00 vind in de ruimtes van het Museum in de Gegenrade een speciaal evenement plaats. Als onderdeel van de Amedspor Soli Tour hebben geïnteresseerden de gelegenheid om kennis te maken met de situatie van de Koerdische voetbalclub Amedspor in Turkije. Onder andere twee vertegenwoordigers van de fanscène staan ​​op het podium en rapporteren over de repressies die de club hebben treffen.

“Voor ons gaat het erom dat we hier mensen op de hoogte kunnen brengen over hun lokale situatie en dat we solidair zijn met de bevolking van Turkije”, zei organisator Benjamin Friedrichs de intentie van de Soli Tour. “Het idee voor de tour is ontstaan ​​uit het bezoek van fantastische vrouwen fans in Amed en de wens van de club Amedspor voor meer aandacht. Door de netwerken van Hamburgse en Bremense-antifascisten en voetbalfans nam alles zijn beloop, “vervolgde Friedrichs.

Na stops in Bremen, Dortmund, Neurenberg, Leipzig en Babelsberg eindigt de tour op zaterdag 2 februari 2019 in ons Millerntor Stadion. In elk geval konden de organisatoren overal op veel interesse kunnen rekenen “Er zijn veel mensen uit de fanscènes van de steden, maar ook door mensen zonder voetbalreferentie. Dat is geweldig, “zegt Friedrichs. Met de Soli Tour willen de organisatoren niet alleen de aandacht vestigen op een belangrijk en onzeker onderwerp in Turkije. Tegelijkertijd werven ze ook fondsen om het Amedspor-damesteam in de Turkse Süper Lig te ondersteunen. “We hebben na de tour meer dan 10.000 euro opgehaald en kunnen zo het damesteam ondersteunen tijdens hun reizen door Turkije,” vervolgde Friedrichs.

Wie meer wil horen over het verhaal van de mensen van Amedspor is welkom op zaterdag 2 februari. Vanaf 19 uur is men welkom in de ruimtes van het museum. En de Koerdische Vereniging en zijn vrouw elftal een steuntje in de rug te geven.

Bron: www.fcstpauli.com