Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski: “Op het einde waren er teveel fouten”

Na de openingswedstrijd op SV Darmstadt 98 nam hoofdcoach Markus Kauczinski -na de officiële persconferentie – de tijd om op verdere vragen van de reizende Hamburgse pers te beantwoorden.

“We moeten sommige dingen beter doen, maar we hebben ook een paar dingen goed gedaan”, zei Markus Kauczinski maandagavond laat. Hij voegde eraan toe: “Wat deze nederlaag betekent, weten we nog niet. De andere teams moeten ook nog eerst zien hoe ze starten. Je moet ook eerst je eigen wedstrijden winnen. Er is nog steeds een lange weg te gaan, waarin we nu niet goed begonnen zijn. De momenten om het goedmaken moeten we terug zien te vinden. ‘

Daarover gesproken. Terwijl onze Kiezkickers vóór de winterstop tegen Bochum, Fürth en Magdeburg wel een voorsprong wisten te verdedigen, slaagden ze er in Darmstadt niet in om de voorsprong vast te houden. Dus ze moesten ze zich – voor het eerst sinds eind oktober – verslagen geven. Een nederlaag die was te vermijden, aldus Kauczinski: “We hadden de mogelijkheid om de 0-2 en 0-3 te maken. We hadden goede fases en kansen. “Hij merkte ook op:” We zaten niet altijd in het zadel en hebben teveel kansen toegelaten. Er waren altijd fasen waarin Darmstadt ons in de problemen heeft gebracht. Op het einde waren er teveel fouten. We moeten dat erkennen en deze zo snel mogelijk zien te vermijden. ”

Kauczinski was ook niet tevreden met het aanvallende spel van zijn team: “We hebben te veel kansen laten liggen. We misten een aantal counters, niet alleen degene waar we erdoor heen geraakten en op de keeper van Darmstadt stuitte. We hebben veel te gemakkelijk balverlies geleden in de voorwaartse beweging, soms kwam het laatste pas niet aan en dat deed pijn. ”

De wedstrijd was ook pijnlijk voor zowel Ryo Miyaichi als Jeremy Dudziak. Hoewel Dudziak – na een kwartier – was omgevallen kon hij nog voortdoen, maar Miyaichi moest na een goed uur worden vervangen. “We vermoeden een spierprobleem, misschien is het verrekking. Dit kunnen we nog niet inschatten”, concludeerde Kauczinski.

Bron: www.fcstpauli.com