Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

FCSP klimaatvriendelijk door met de trein te reizen

FC St. Pauli en zijn officiële mobiliteitspartner Deutsche Bahn hebben hun samenwerking sinds 2016 geëvalueerd. Sinds de start – in het seizoen 2016/17 – hebben onze Kiezkickers 27.731 kilometer afgelegd met de treinen van de Deutsche Bahn en zo 21 ton CO 2 bespaard . Deze CO 2 -besparing komt ongeveer overeen met de maandelijkse uitstoot van de hele stad Hamburg. Zo zorgde de Deutsche Bahn ervoor dat onze Boys in Brown niet alleen ontspannen en comfortabel naar hun uitwedstrijden konden reizen, maar ook klimaatvriendelijk.

“FC St. Pauli staat voor duurzaamheid en richt zich op diverse milieuproblemen. Daarom past de eco-vriendelijke Duitse spoorwegen perfect bij de duurzame aanpak van de club”, aldus een Andreas Rettig, managing director van FC St. Pauli die erg blij is met de tussentijdse resultaten.

Naast FC St. Pauli hebben – sinds januari 2018 – meer dan 140 miljoen passagiers gereisd met ICE-, Intercity- of Eurocity-treinen die allen met 100 procent groene stroom aangedreven worden. Het langeafstandsverkeer van Deutsche Bahn is de eerste en enige mobiliteitsbedrijf in Duitsland dat zijn klanten CO 2 -vrije langeafstandsvervoer aanbiedt .

“De trein is bijzonder aantrekkelijk als vervoersmiddel voor groepen: naast het ecologische aspect is reizen in groepen bijzonder goedkoop, is de stoelreservering inbegrepen en kunnen de tickets tot 12 maanden van tevoren worden geboekt”, legt Dr. Thomas Kemper – Hoofd Marktmarketing DB Lange afstand- uit. Net als de spelers kunnen fans van de club even duurzaam reizen: met de Sparpreis Group reizen maximaal 6 personen tegen bijzonder gunstige prijs en gaan ze klimaatvriendelijk naar de wedstrijd. En zonder een parkeerplaats te moeten zoeken.

“Klanten van Deutsche Bahn zijn milieuactivisten, en daarom zijn we heel blij met de vele fans van FC St. Pauli, die op een milieuvriendelijke manier – met de DB – naar de wedstrijden  reizen”, zegt Andreas Gehlhaar, hoofd van DB Umwelt.

_____

Meer informatie over de Sparpreis Group en milieuvriendelijk reizen met DB is te vinden op bahn.de/sparpreis-gruppe en  www.deutschebahn.com/gruen .

Bron: www.fcstpuli.com