Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP huurt Justin Hoogma van TSG 1899 Hoffenheim

FC St. Pauli heeft gereageerd op de zware blessure van verdediger Philipp Ziereis door het aantrekken van centrale verdediger Justin Hoogma. De verdediger van TSG 1899 Hoffenheim wordt geleend tot het einde van het seizoen. Hierover kwam sportdirecteur Uwe Stöver met de Nederlander en de verantwoordelijken van de 1. Bundesliga club uit Württemberg overeen.

“Na de blessure van Philipp Ziereis was het duidelijk dat we op de positie in de centrale verdediging versterking nodig hadden. Vanwege mogelijke blessures en/of schorsingen en het feit dat Marc Hornschuh meer tijd nodig heeft na zijn lange pauze, hadden we mogelijk problemen kunnen krijgen op deze positie. Daarom hebben we besloten om Justin tot het einde van het seizoen te lenen, “legde sportdirecteur Uwe Stöver uit.

Hoofdcoach Markus Kauczinski kijkt uit naar de Nederlandse U-21 international: “Justin is een zeer getalenteerde centrale verdediger, die naast kopbal sterkte, rust aan de bal en een goede pas bezit. We hebben de kloof die was ontstaan dicht gedaan. ”

Justin Hoogma is ook optimistisch over de komende tijd bij FCSP: “Ik kijk uit naar FC St. Pauli en zijn geweldige fans. Ik hoop dat ik veel wedstrijden voor de club kan spelen en zal alles voor de club geven. ”

De 20-jarige Nederlander, die bij Hercales Almelo 90 minuten speelde in alle 34 competitiewedstrijden – in het Nederlandse Eredivisie – van seizoen 2016/17 . Hij verhuisde in de zomer van 2017/18 van Almelo naar Hoffenheim. Daar voltooide hij in het huidige seizoen vier wedstrijden bij de profs van TSG 1899 Hoffenheim (2 keer Bundesliga, 1 Champions League, 1 Duitse beker). In de Nederlandse jeugdelftallen kwam de zoon van ex-professional Nico-Jan Hoogma tot nu toe aan 16 selecties.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters