Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Transfernieuws: FCSP trekt Kevin Lankford aan

In de laatste week van de transferperiode heeft FC St. Pauli nog eens toegeslagen op de transfermarkt. Met Kevin Lankford (* 16.11.1998) komt – na Alex Meier en Jakub Bednarczyk – de derde aanwinst over naar onze FCSP. De Duits-Amerikaan komt over van competitie rivaal 1. FC Heidenheim. De aanvallende buitenspeler kwam met sportchef Uwe Stöver een contract tot 30 juni 2022 overeen.

“We hadden de transfer van Kevin normaal voor de komende zomer gepland, maar door het vertrek van Cenk Sahin hadden we de voorkeur om deze nu al te laten doorgaan. Kevin past in ons aanwervingsprofiel, wij willen jonge talenten voor FC St. Pauli winnen en deze vormen en verder ontwikkelen”, zegt sportief directeur Uwe Stöver.

“We kijken uit naar Kevin. Hij is een snelle aanvallende speler die bij Heidenheim op beide aanvallende posities opereerde. Met hem hebben we nog een alternatief voor ons aanvalsspel, ” zei hoofdtrainer Markus Kauczinski die blij is met de nieuwe toevoeging van de Liga concurrent.

Kevin Lankford is ook blij met de vroegtijdige transfer: “Ik wilde heel graag naar FC St. Pauli komen en ben daarom des te meer verheugd dat de transfer al in de winter heeft plaats gevonden. Ik kijk uit naar de club, de stad en de nieuwe uitdaging bij FC St. Pauli. ”

Lankford, die van jeugd van SSV Ulm naar Heidenheim kwam, maakte zijn debuut in de 2e Bundesliga in februari 2017 en speelde in totaal 32 wedstrijden voor het eerste elftal van 1. FC Heidenheim, waar hij 1 keer wist te scoren.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters