Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Onze Kiezkickers willen succesvolle heenronde verder zetten in Darmstadt

Na twee weken winterpauze en drie weken voorbereiding start op dinsdagavond – 29 januari 2019 20u30 voor onze Kiezkickerbij bij SV Darmstadt 98 de tweede helft van het seizoen. Voor de Lelies gaat het erom dat ze eindelijk weer drie punten halen om de afstand naar beneden te vergroten. Onze Kiezkicker zelf willen voor de eerste keer ooit winnen op Böllenfalltor en voortbouwen op de sterke prestaties in de heenronde.

Met de sterke reeks van zeven ongeslagen wedstrijden op rij gingen onze Kiezkickers met succes de winterstop in. Door de laatste 4-1 thuisoverwinning tegen 1. FC Magdeburg en de gelijktijdige nederlagen van Hamburger SV in Kiel (1-3), 1. FC Köln tegen Bochum (2-3) en Union Berlin (in Aue 0-3 ) sprong FCSP niet alleen over Berlijn naar de derde plaats, maar ook het gat werd verkleind tot twee (Keulen) en drie punten (HSV).

De sprong naar de degradatieplaats hebben alle Kiezkicker altijd beschouwd als een “mooie momentopname”, maar niets meer. De afrekening wordt logisch gezien pas gemaakt op het einde van het seizoen. Niettemin, voor het hoofd en het zelfvertrouwen, was de succesvolle afronding van een sterke heenronde zeker niet slecht. Met veel anticipatie en een groot verlangen om succesvol te blijven en in de volgende punten te behalen beginnen de Boys in Brown aan de wedstrijd in Darmstadt.

Tenminste voor 24 uur kunnen onze Kiezkicker twee plaatsen te stijgen, omdat Hamburger SV pas op woensdagavond 30 januari SV Sandhausen ontvangt. Op donderdag 31 januari  bekampen Keulen en Union Berlin elkaar in een rechtstreeks duel. Een overwinning in Darmstadt – dat zou de eerste overwinning ooit op Bollenfalltor zijn, na twee gelijke spelen en vijf nederlagen – betekend een sprong naar de top van het klassement. Deze positie namen onze Kiezkickers begin augustus ook in, na de 2-0 overwinning van FCSP thuis tegen Darmstadt 98 op Millerntor.

“We weten allemaal dat het een lastige taak zal worden”, waarschuwde Christopher Avevor met een blik naar de rangschikking, hij onderschat het naar de kerst strompelende Darmstadt zeker niet. De Schuster-Elf gingen met zes opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning de winterstop in. Zeker het einde op SC Paderborn verliet erg bitter. In de Ostwestfalen verloren de Lelies duidelijk met 6-2, terwijl de stand tot de 75ste minuut nog 2- 2 was geweest.

Zonder de vorige kapitein Aytaç Sulu – die in het begin van januari naar Samsunspor ging – hebben de Lelies in de winterstop keihard gewerkt aan hun verdediging en waren heel succesvol. Hoewel wedstrijdresultaten niet overtuigend klinken verloor het Schuster’s team in vier wedstrijden alleen tegen league rivaal Paderborn (1-2), de Zwitserse tweede divisie Rapperswil-Jona (0: 0) en de twee Derde Liga TSV 1860 München (1-0) en SV Wehen Wiesbaden (2-1)

Dus met de verbeterde defensie willen de Lelies tegen onze Kiezkickers  er inslagen om de afstand tot de onderste degradatieplaatsen te vergroten. De nu al zes keer op verplaatsing ongeslagen Kauczinski-Elf hebben in hun laatste zeven wedstrijden 14 doelpunten gescoord. FC St. Pauli kan op de late dinsdagavond rekenen op de steun van 2.000 FCSP fans om zo het Darmstadt bolwerk te kraken en hun succesvolle heenronde verder te zetten.

Bron: www.fcstpauli.com