Mannen FCSP“Niet alleen voor de toekomst,maar ook voor het heden.”

27 januari 2019by FCSP Belgium
niewieder

Op zondagmiddag 27 januari 2019 herdachten ongeveer 400 mensen – op het Harald Stender-plein voor het Millerntor-stadion –  de slachtoffers van het nationaal-socialisme. Zoals elk jaar sinds 2010 riep de Fanladen FC St. Pauli op om de nagedachtenis van de Holocaust levend te houden.

De herdenkingsviering van de Internationale Holocaust Herdenkingsdag wordt elk jaar georganiseerd door Fanladen FC St. Pauli en werd ook nu weer druk bijgewoond. Naast aanwezige fans was ook het bestuur, Raad van Commissarissen en het professionele team van FC St. Pauli aanwezig. De viering werd door Fanladen personeel lid Justus Peltzer geopend: “Sinds 2010 staan we hier elk jaar en het is een geweldig signaal van de club en het district, dat zoveel mensen deelnemen aan dit evenement en de slachtoffers herdenken. In de afgelopen negen jaar is er veel verslechterd en de onuitsprekelijke is plots spreekbaar geworden. Daarvoor dient er een blik naar de Bondsdag of de nationale parlementen geworpen te worden. Dat had ik nooit gedachte en daardoor is deze dag nog belangrijker geworden. Dat is de reden waarom we vandaag deze dag herinneren, niet alleen voor de toekomst,maar ook voor het heden. ”

Na de woorden van Justus Peltzer was het Katharina – van de U18-Ragazzi Fanladen – die samen met Jan-Philipp Kalla de eerste herdenkingskrans neerlegde. Ze werden gevolgd door veel groepen uit de club en de omgeving. Daarna zweeg iedereen even en herdacht de vele doden uit de tijd van het nationaal-socialisme. 

Daarna gingen velen naar het museum in de Gegenrade. Hier sprak Dr. Yvonne Vogel van het Research Center for Contemporary History Hamburg over “Asocialisme in het nationaal-socialisme: stigmatisering, vervolging en delicate herinnering”. Het ging verder met de korte film “The Act of my mother”, een documentaire over de Hamburgse Mariechen-Schneemann, die als “asociaal” was geïnterneerd en vermoord in het concentratiekamp Genshagen. Tot slot las historicus Frauke Steinhäuser voor uit de biografieën van Arthur Krebs, Sophie Gotthardt en Johanna Kohlmann, allemaal als “asociaal” gestigmatiseerde nazi-slachtoffers van St. Pauli.

Bron: www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 14 uur

yeah lucky you, but i don't drink ... 😩😩🤨🙄😉

@FCSP_Belgium - 15 uur

RT : Das hätten wir mit Kauczinski billiger haben können. #fchfcsp

@FCSP_Belgium - 15 uur

It's a Easter miracle !!! scored

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie