Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” Het wordt echt heet en eng “

Op dinsdag begint het opnieuw. De verwachtingen bij onze Kiezkickers en onze trainer Markus Kauczinski zijn overeenkomstig hoog. Op de persconferentie voor de wedstrijd op de SV Darmstadt 98 – dinsdag 29 januari 2019 20u30 –  sprak de 48-jarige over de verwachtingen, de persoonlijke situatie en natuurlijk over de tegenstander.

Precies 38 dagen heeft de winterstop voor onze Kiezkickers geduurd wanneer dinsdag de wedstrijd tegen de Lelies om 20u30 uur van start gaat. Hoewel de onderbreking relatief kort was voor het team van Markus Kauczinski, voelt de hoofdtrainer grote verwachtingen bij zijn team voor de wedstrijd op de Böllenfalltor. “De jongens zijn heet en willen graag weer voor de punten spelen, en hoewel de pauze niet erg lang was kijken ze uit naar de ‘echte’ wedstrijden,” zei de 48-jarige trainer.

Het ziet er goed uit voor de wedstrijd bij Böllenfalltor. Met uitzondering van de langdurig geblesseerde Henk Veerman en Philipp Ziereis zijn alle spelers beschikbaar: “Luca Zander was halverwege de week ziek, maar is op tijd fit geworden. Christopher Avevor had in de oefenwedstrijd tegen KFC Uerdingen een klap kreeg op de knie en dan hebben we hem even op hold gezet. Ook dat is nu weer normaal en dus zijn inzet komt niet in gevaar”meldde Kauczinski.

Wat de startelf betreft liet hij niet volledig in zijn kaarten kijken: “Florian Carsten zal in de centrale verdediging spelen, omdat hij dat goed doet,” onthulde Kauczinski, kijkend naar het eerste wedstrijd. Maar degenen die vanaf het begin in het offensief zullen spelen, bleven nog het geheim van de hoofdtrainer. De verplichte vraag over Alex Meier antwoordde hij als volgt: “Alex is fit, maar kan nog geen 90 minuten spelen. Bij hem zijn er twee opties, of hij komt van de bank of hij  start voor de eerste 60 minuten. ”

Ondanks de relatief korte onderbreking was het voor Kauczinski moeilijk om het team van Dirk Schuster te beoordelen. “Om het moment is het zo dat we niet kunnen inschatten waar ze staan. Wedstrijden na de pauze zijn altijd nieuw. Nieuw zal ook het gezicht van de Darmstadt team zijn. Het is duidelijk dat ze nog steeds hun oude sterke punten hebben behouden. Zij acteren fysiek en hebben een snelle omschakeling,” waarschuwde de trainer. Voor zijn jongens geldt het dan ook dat ze hun vaardigheden op het veld brengen om de wedstrijd te winnen, voegde hij eraan toe.

Gevraagd naar zijn eigen positie, Kauczinski zei: “Het is leuk en een goed gevoel dat we van boven meespelen. Maar het speelt op dinsdag geen rol . Wat nu zal gebeuren zullen we zien. Andere ploegen hebben zich versterkt of ze nu boven of vanonder staan. Het wordt echt heet en eng, maar het is belangrijk dat we ons ding doen en onze voetbal blijven spelen en we niets anders gaan doen “, zei hij terwijl hij keek naar de komende 16 wedstrijden.

Bron: www.fcstpauli.com