Mannen FCSPHerinneringen voor de toekomst : Herdenkingsevenement van Fanladen

26 januari 2019by FCSP Belgium
herdeking

Op 27 januari – de Internationale Herdenking Dag voor de slachtoffers van de Holocaust –  zullen slachtoffers van het nationaal-socialisme wereldwijd worden herdacht. Net als in voorgaande jaren zal Fanladen St. Pauli op zondag 27 januari  2019 een herdenking houden, zodat dit zich NOOIT meer kan en zal herhalen.

De ceremonie van de kranslegging aan de gedenkplaat op de Harald Stender Platz is de start van de herdenkingsdienst georganiseerd door Fanladen St. Pauli om 15u00 uur. Dit wordt gevolgd door een film in het FCSP Museum met als thema: “Asocialisme in het nationaal-socialisme: stigmatisering, vervolging en delicate herinnering” Hierbij zal Dr. Yvonne van ‘Forschungsstelle für Zeitgeschichte Hamburg’ een lezing geven.

De korte film “Die Akte meiner Mutter” is een documentaire die gaat over de in Hamburg geboren Mariechen Schneemann, die als “asociaal” werd geïnterneerd en vermoord in het concentratiekamp Genshagen. Tot slot zal historicus Frauke Steinhäuser voorlezen  uit de biografieën van Arthur Krebs, Sophie Gotthardt en Johanna Kohlmann, die allemaal gestigmatiseerd zijn als “asociale” Nazi-slachtoffers van St. Pauli.

Bron: www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 14 uur

yeah lucky you, but i don't drink ... 😩😩🤨🙄😉

@FCSP_Belgium - 15 uur

RT : Das hätten wir mit Kauczinski billiger haben können. #fchfcsp

@FCSP_Belgium - 15 uur

It's a Easter miracle !!! scored

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie