Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Herinneringen voor de toekomst : Herdenkingsevenement van Fanladen

Op 27 januari – de Internationale Herdenking Dag voor de slachtoffers van de Holocaust –  zullen slachtoffers van het nationaal-socialisme wereldwijd worden herdacht. Net als in voorgaande jaren zal Fanladen St. Pauli op zondag 27 januari  2019 een herdenking houden, zodat dit zich NOOIT meer kan en zal herhalen.

De ceremonie van de kranslegging aan de gedenkplaat op de Harald Stender Platz is de start van de herdenkingsdienst georganiseerd door Fanladen St. Pauli om 15u00 uur. Dit wordt gevolgd door een film in het FCSP Museum met als thema: “Asocialisme in het nationaal-socialisme: stigmatisering, vervolging en delicate herinnering” Hierbij zal Dr. Yvonne van ‘Forschungsstelle für Zeitgeschichte Hamburg’ een lezing geven.

De korte film “Die Akte meiner Mutter” is een documentaire die gaat over de in Hamburg geboren Mariechen Schneemann, die als “asociaal” werd geïnterneerd en vermoord in het concentratiekamp Genshagen. Tot slot zal historicus Frauke Steinhäuser voorlezen  uit de biografieën van Arthur Krebs, Sophie Gotthardt en Johanna Kohlmann, die allemaal gestigmatiseerd zijn als “asociale” Nazi-slachtoffers van St. Pauli.

Bron: www.fcstpauli.com