Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Celebi:”Deelnemen aan een dergelijke verkiezing is iets heel bijzonders”

Serdal Celebi heeft reeds geschiedenis geschreven. Zijn doelpunt in de Bundesligafinale tegen MTV Stuttgart – in augustus 2018 – was het eerste doelpunt van de maand van een blinde voetballer in de geschiedenisboeken van de ARD-sportshow. Van dinsdagavond 15 januari 2019 tot zondagavond 27 januari 2018 loopt de verkiezing voor het doelpunt van het jaar 2018 en daar mag Celebis zijn doelpunt niet ontbreken. Onze blindenvoetballer weet van de bekende competitie concurrentie, maar hij ziet zichzelf niet kansloos. Met de steun van FCSP-fans hoopt Celebi opnieuw de geschiedenisboeken in te gaan.

“Ik ben al een beetje opgewonden. Om aan een dergelijke verkiezing te kunnen deelnemen, is heel bijzonder. Dat beleef je als blinde voetballers slechts één keer,” zei Serdal Celebi een paar dagen voor het einde van de verkiezing ‘doelpunt van het jaar 2018’ van de ARD sport-show. U heeft nog de kans – tot zondagavond 27 januari 2019 23u59 – om voor dit bijzondere doelpunt van de maand augustus 2018 te stemmen : “Wanneer je de lijst doorloop, krijg je doelpunten van Toni Kroos en Marcel Risse te zien en dan komt je Serdal Celebi tegen. Dan zeg ik tegen mezelf: “Hallo, hoe ben jij daar geland? Wat is dat nu?” De anderen zijn professionals die miljoenen verdienen en ik speel in mijn vrije tijd blindenvoetbal. Het is waanzin om te concurreren met deze mensen. ‘

Dankzij de audiobeschrijving van de ARD-sportshow kon Celebi de elf andere doelpunten aanhoren. “Er zijn echt veel mooie doelpunten bij”, zegt Celebi. Hij voegt er vol vertrouwen aan toe: “Mijn doelpunt is ook iets speciaals.” Als enige niet-professionele speler maakt hij deel uit van de verkiezing, maar kansloos ziet Serdal zich zeker niet, hoewel hij zegt: “Er zijn mensen die zeggen dat ik geen kans maak met deze concurrentie en zij zeggen dat ik geen hoge verwachtingen mag hebben om deze verkiezing te kunnen winnen. ”

Zulke verklaringen doen Celebi weinig. “Ik hoop op de talrijke steun van de FCSP-gemeenschap, die reeds bij de verkiezing voor – NDR Atleet van het jaar – mij geweldig ondersteund hebben,” zei Celebi, die zelfs steunbetuigingen uit Canada op de Facebookpagina van FC St Pauli gekregen heeft. “Ze hebben me geschreven dat ze voor mij duimen”, zegt de 34-jarige fysiotherapeut over zijn populariteit in het buitenland.

Om de bekende concurrentie te overwinnen, zal elke stem belangrijk zijn. “Ik heb geprobeerd al mijn contacten te mobiliseren”, zegt Celebi, die wordt gesteund door ex-Kiezkicker Ivan Klasnic. “Ik schreef met Ivan op WhatsApp, hij wil op sociale media mijn doelpunt promoten”, zegt Celebi, die niet alleen op de steun van Ivan kan rekenen. “Na de training op dinsdagavond, ben ik op weg naar huis en ik ga langs bij een kiosk, de verkoopster zei dat ze me kent, dat ze mijn doelpunt op tv zag. Ik zei haar dat ze op mij kon stemmen. Ze neemt meteen haar gsm en heeft onmiddellijk op mij gestemd. Dat is geweldig, “zei onze Kiezkicker die blij is met de spontane steun en populariteit sinds augustus.

In de geschiedenis – sinds 1971 gehouden – van doelpunt van het jaar is hij na Rüdiger Wenzel (1989), Felix Luz (2005), Julian Koch (2014) en Cenk Sahin (2016) de 5e Paulianer in deze verkiezing. Zal Celebi de eerste Kiezkicker ooit zijn – en ook de eerste blindenvoetballer – die deze verkiezing wint? ” Zou ik tegen dergelijke concurrentie toch winnen zou ik heel blij zijn,” zei de 34-jarige, die eraan toevoegt: “Blindenvoetbal en de naam van Serdal Celebi zou dan de geschiedenis in gaan bij FC St. Pauli. Bovendien zou het blindenvoetbal nog meer aandacht en erkenning ervaren. ”

Of Celebi met zijn doelpunt de geschiedenisboeken van de FC St. Pauli en de ARD-sporthal zal in gaan wordt op zaterdag 2 februari bekend gemaakt. Dan wordt de winnaar van de verkiezing in de ARD-sportshow ( start van het programma: 18 uur ) bekend gemaakt. Nu telt maar 1 ding stemmen voor Serdal!

Klik hier om online te stemmen : KLIK!

Telefoneren kunt u ook onder de 01371-3690-08  en stem voor het doelpunt van Celebi.

De video van het doelpunt van Celebi: KLIK!

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Carsten Kobow