Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander SV Darmstadt 98

Na 38 dagen gaat het – op dinsdagavond 29 januari 20u30 in de uitwedstrijd op SV Darmstadt 98 – voor onze Kiezkickers opnieuw voor de drie punten in de 2e Bundesliga . Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens van dichterbij bekeken.

Winter transfers

SV Darmstadt 98 speelt – in de komende 16 wedstrijden van dit seizoen – verder zonder zijn langdurige aanvoerder Aytac Sulu. Hij kwam in januari 2013 over van SCR Altach (Oostenrijk) en speelde in totaal 210 competitie wedstrijden voor de Lelies, hij verhuisde begin januari naar Samsunspor in de Turkse Derde Klasse. Zonder Sulu, maar met de aanwinsten Victor Palsson en Sören Bertram, beginnen de Lelies aan de tweede helft van het seizoen. Centerverdediger Palsson – tien interlands voor IJsland – kwam over van FC Zürich. Aanvallende all-rounder Bertram – die van 2002 tot 2005 de jeugdreeksen van onze FCSP doorliep – kwam over van Erzgebirge Aue naar Böllenfalltor.

Winter testwedstrijden

Ter voorbereiding hebben de Lelies vier vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Naast een doelloze treffen tegen Zwitserse tweedeklasser FC Rapperswil-Jona versloeg Darmstadt twee derde Liga clubs: TSV 1860 München (1-0 – Doelpunt: Felix Platte) en SV Wehen Wiesbaden (2-1 – Doelpunten: Marcel Heller en Marcel Franke). De Generale repetitie tegen Liga rivaal SC Paderborn kon Darmstadt ook winnen(2: 1 – Doelpunten: Immanuel Hohn, Tobias Kempe).

Trefzeker duo

23 doelpunten werden gescoord door de ploeg van hoofdcoach Dirk Schuster in de eerste helft van het seizoen, meer dan de helft van de doelpunten kwam op de rekening van twee spelers. Zowel Tobias Kempe als Serdar Dursun wisten zes keer te scoren. Negen van de twaalf doelpunten scoorden Kempe en Dursun in het huidige seizoen voor eigen publiek. Terwijl Dursun nog nooit heeft gescoord tegen onze FCSP, wist Kempe tot nu toe drie keer te scoren tegen onze Kiezkickers, met inbegrip van het beslissende doelpunt voor de Bundesliga promotie 2014. Alleen tegen Sandhausen (vier doelpunten) juichten de offensieve allrounder in zijn carrière vaker.

Sterke doelman

Bij de 18 spelers die die in het huidige seizoen geen minuut hebben gemist hoort ook Darmstadt-keeper Daniel Heuer Fernandes. Hoewel hij de bal al 33 keer uit het net moest vissen, bewees hij steeds zijn kunnen. Zo stond de 26-jarige al vier keer in de elftal van de week in het Kicker-sportmagazine, geen enkele keeper doet beter. Reeds in het vorige seizoen was Heuer Fernandes met acht selecties – met duidelijke voorsprong op Stefan Ortega van Bielefeld (4) – de beste doelman.

Ontbrekende gouden wissels

Met 14 gouden wissels heeft FCSP-trainer Markus Kauczinski’s – 9 goals, 5 assists- verreweg van alle coaches de beste neus voor wissels. Aan de kant van Darmstadt ziet het heel anders uit. Dirk Schuster deed 49 van de 54 mogelijke veranderingen, maar zijn jokers sloegen zelden toe. Slechts drie keer (1 doelpunt, 2 assists) leverde een wissel resultaat op.

Snelle Heller

In het lopende 2e Bundesliga seizoen hebben precies 50 spelers de 34 km/h limiet gekraakt. Bielefeld Andreas Voglsammer was met 35.10 km/h de snelste. Hij is de enige speler die de 35 km/h doorbrak. Direct achter de Bielefeld aanvaller bezet Darmstadt Marcel Heller de tweede plaats, de vleugelspeler liep – net als Kiezkicker Dimitrios Diamantakos – 34.98 km/h. Darmstadt-back Joevin Jones (34,62 km/h) en Sandro Sirigu (34,24 km/h) behoren ook tot de 50 snelste 2e Bundesliga spelers.

Duel sterke Franke

In het lopende seizoen was Marcel Franke de sterkste duellist van Darmstadt, de van FC Norwich gehuurde centrum-back won 162 van zijn 242 tackles (TK) en haalt daarmee een sterke 66,94 procent. In de competitie bereikten slechts drie spelers een nog betere score. Dus Franke staat achter Keulen Lasse Sobiech (129 van 171 TK – 75,44 procent), Hamburg Léo Lacroix (69 van 95 TK – 72,63 procent) en Sandhausen Tim Kister (149 van 214 TK – 69.63 procent ) op de  vierde plaats.

Bron: www.fcstpauli.com